Wednesday, April 28, 2010

Tragedi di Pulau Langkawi

Semalam sebaik sahaja aku published entry tentang pulau Langkawi tu...berlaku kejadian yang tidak diingini....
Kereta viva yang kami sewa tu...yang belum pun sampai sebulan umornya telah terbalik ketika dipandu oleh suami aku... kejadian berlaku dalam kawasan parking hotel...masa tu aku masih dalam bilik...bila suami telefon bagitau kereta terbalik terus aku terbayangkan kereta yang baru itu...betapa sayangnya.... cepat2 aku turun bawah...keluar dari lift dah nampak keter tu...

Begitulah keadaannya kereta yang terbalik itu...


Gambar ini aku ambil dari dalam lobby...jadi kurang jelas objek yang terbalik itu


Inilah rupa kereta itu dari jarak dekat...nombor dia 4448...kalau org cina mmg takmau nombor 4 tu....


tangan suami aku yang cedera sebab kena kaca tingkap yang pecah...dia terpaksa memanjat untuk keluar dari kereta itu


Ketika mendapatkan rawatan di klinik...takut gak kot2 ada kaca dalam luka tersebut

Sebelum kejadian berangan gak nak beli kereta viva ..sebab senang bila ada kereta kecik macam tu...selepas kejadian tak jadi dah nak beli...sebab senang terbalik...mungkin sebab ringan kot...tapi apa2 pun memang berpunca dari kecuaian pemandu la...

Akibat dari kejadian itu tak dapat la nak round2 langkawi sebab kena buat report polis dan sebagainya...aku sangat simpati dengan tuan empunya kereta...kalau kereta lama tak la kesian sangat...ni baru...seatbelat pun masih berbalut plastik...walaupun kami terpaksa tanggung kos kerosakan tapi aku tau empunya kereta tetap terkilan la kan... tapi apa nak buat...bukannya disengajakan... sesiapun takmau terlibat dalam kemalangan macam tu... ini lah yang dikatakan takdir...dah 20 tahun drive kata suami aku first time jadi mcm tu...macam aku lain la..penah dah eksiden sampai terbalik kereta macam tu...syukur la umor aku masih panjang...kalau tidak takder la blog yuka-luv ni....

13 comments:

simieY said...

owh..camane bleh sampai terbalik

semoga cepat sembuh :)

yuka said...

simiey- benda nak jadi kan...bukan laju pun..nak masuk kawasan parking tu...pastu terlanggar penanda tempat parking yang ada tayar dgn tiang tu...

hani said...

nasib tak de pa2..alhamdulilah..benda nk jadikan..dekat pun leh kena...dalam hati2 pun leh jadi gak..itu semua dugaan..

yuka said...

hani- betul tu...ada yg kata nasib baik kak yuka takder dalam kereta tu...kalau tidak taktau la cemana...ada pulak yang kata kalau kak yuka ada dlm tu munkin tak terbalik sebab berat...

Afendy said...

haih.. tkejutnye tgk viva tbalik cam magik show pulak.. ape2 pun nasib baik tak cedera teruk..

Ejamaria said...

aduyai... aku ni imagine 'terbalik' tu bumbung dia kat bawah : tayar ke atas... ok la aku prefer istilah tergolek... ape2 la...

anyway... takziah jugak la... tak pasal2 duit shopin jalan2 kena bayar kat keta pulak :(

Kak Aidah said...

Salam yuka,

tak kisah lah terbalik ke apa ke, benda dah nak jadi. Kalau bawak penuh berhati2 pun kalau nk jadi jadi jugak. Yg penting hubby selamat dan tak mengalami kecederaan yg serius.

Uda said...

mujur hubby yuka tak mengalami kecederaan yg serius.. kalau tgk keadaan viva tu terbalik.. menakutkan jugak..

kak anie said...

Terlanggar tiang tu pun boleh terbalik...bahaya tu...

Alhamdulillah hubby Yuka tak apa2...

qellissa said...

erkk...camne leh terbalik ye, ingat terbalik upside down td, rupa nya terbaring manja (cam kuceng lak)hahaha?nasib baik incik hubby x ape2 kan..

yuka said...

afendy/kak aidah/uda- syukur la x cedera teruk
ejamaria/qellissa - macam tu bukan terbalik ek...sorila kalau salah penggunan perkataan...hik3

kak anie - tu g heran...senang sg terbalik...agaknyer sbb keter ringan dan pemandu berat kot

Nur Hawa Mohd Zin said...

takotnye...kak

pak long said...

salam...
boleh ambik berlakon dalam fliem driff....memang berbakat...