Monday, April 26, 2010

Kerana Qellissa....

Hari Khamis lepas lebih kurang pukul 12.30 macam tu...aku sedang menyibukkan diri di ofis dengan BW disamping membalas kunjungan teman2/ adik2 kat blog aku tu...salah seorang yang meninggalkan jejak di shoutbox aku pada masa itu ialah qellissa .... tanpa membuang masa aku pun pergila membuat lawatan balas ke blog beliau...sesampai di sana aku tengok ada entry pasal dia pi makan kat secret recipe....mula tu aku takder la rasa apa2...tetapi sebaik sahaja sampai di gambar blackpepper chicken grilled yang dia tayang kat situ...secara tiba2 aku rasa mulut aku penuh dengan air liur yang entah dari mana datangnya dan tunggu masa untuk menitik tap..tap...
sesungguhnya gambar ayam itu sangat menggiurkan dan membangkitkan selera... aku cuba mengabaikan ayam itu tapi tak berjaya...akhirnya terpaksala aku tepon hb aku tu...ajak dia lunch dekat secret recipe...nasib baik la masa tu dia tak berada di luar kawasan...kalau tidak taktau la apa nak jadi dengan aku haritu... sebelum ni pun aku penah gak teringin tengok gambar makanan dlm blog orang tapi penangan tu tak la sehebat yang aku alami semasa di blog qellissa tu... Di secret recipe tu aku pun order la ayam tu manakala hb aku order thai fried rice... sementara menunggu order kami tu...tangan aku ni gatai2 dok selak2 menu tu...tetiba aku nampak la gambar blackforest cheesecake yang sangat seksi...sekali lagi air liur aku rasa macam nak menitik... maka terpaksa la aku order cheesecake tu jugak...tapi yang aku paling puas hati cheesecake yang aku order tu keseksian dia sama macam dalam gambar.... dipendekkan cerita semua yang aku order aku dapat makan dengan jayanya...sangat menghairankan....


Ini la rupa blackforest cheesecake yang buat aku gila bayang.... (gara2 gambar ini jugak hari jumaat tu kami sekeluarga kene pi secret recipe sekali lagi sebab anak aku ternampak gambar ni dalam hp...bila depa dapat tau aku dan ayah dia orang pegi situ terus nangis2...)

8 comments:

aNIe said...

Yuka...samalah dgn hero akak tu...jgn ler kita amik gambar tempat yang dia tak pergi sama...mau golek2 dia menangis...

Kak Aidah said...

Salam Yuka,
Baru 2 hari lepas ke secret recepi. Akak suka sangat ngan Apple Kasturi dia. Marble cheese cake dia pun sodap.

cikmin said...

walawei..nampak jam rolex abg lan la..hihihi...

CheQ PP JoY said...

alamak..air liur fy plak nk menitis..sape nk tlg lap kn ni?harharhar

nuriz said...

mak oii sedapnyee

qellissa said...

erkk..glemer mak nyah!hihihi..x sangka en3 ku buat dikau terliur yuka..lalalala..tp kek tu mmg sedap..coz aritu try nampak cam baru coz x penah tgk blackforest cheese kek b4 tis..

yuka said...

Kak Anie - hubby saya kan saja jer kalau kami pi mkn berdua je kat tpt mcm tu balik tu dia letak resit atas meja...bila anak2 tengok nagis2 diorang tuh...pastu kene la pi lg sekali...

Kak Aidah..mmg sedap apple kasturi tu...puas minum pastu rasa mcm kurang lemak kat badan

Cikmin - org suh tgk gambar cheese cake dia pi tgk jam abg lan pulak...hik3

chaq pp joy - wakaka nak minitik gak ker..ahaks

nuriz - mmg sedap cheese cake tu... menggiurkan pulak tu

qellissa - len kali jgn la tunjuk2 gambar2 mcm tu lagi..kesian kat kakak engkau ni yg tak tahan godaan

mrs.ecam said...

adoi...dh la SR dpn opis aku ni jek...sje je ek bg iklan bg aku pong terliuq sme...huhuhuhu

btw hadiah kuntes dh smpi smlm...tengkiu so much...suke amat ngan hadiah 2...heeeee wiii wiii