Thursday, April 8, 2010

Breast Pad 'segera'

Kali ini aku nak berkongsi apa yang patut anda lakukan apabila kehabisan stok breast pad ...tapi sebelum tu nak kena tanya dulu...korang tau ker fungsi breastpad ni?....tips ini untuk orang2 pompuan yang dah kawen yer adik2...kalau adik2 yang belum kawen tu boleh baca gak tip ni sebagai persediaan pada masa depan...
Breastpad ni digunakan oleh ibu2 yang baru dapat baby dan breastfeed baby tu...fungsinya takmau bagi basah baju disebabkan susu yang keluar tu....kalau dirumah takper la kan...tapi kalau pegi jalan2 mesti la tak elok kan kalau orang nampak kesan basah mcm tu....

Breastpad ni ada 2 jenis...1 yang washable dan 1 lagi yang disposeable...masing2 ada kelebihan dan kekurangan sendiri...yang washable ni mmg mahal sikit tapi boleh pakai berkali-kali selagi tak hilang......yg disposable tu pulak murah sikit tapi kene beli selalu...

Tahukah anda bahawa panty liner boleh dijadikan breastpad pada masa kecemasan? ( ni bukan lawak ni...tapi betul2...kang ada pulak yang gelak guling2 nih)...tapi jangan la beli panty liner yang ada haruman tu..beli yang biasa2 jer... caranya potong 2 panty liner tu dan pakai seperti memakai breastpad biasa... selain dapat digunakan sewaktu kehabisan stok breastpad sebenar..ianya boleh diguna berterusan kerana harganya yang jauh lebih murah dari breastpad tu... tambah2 la kalau beli pantyliner cap tesko tu...20 keping tak sampai 2 hengget...sedangkan breast pad tu 20 pasang dah berbelas-belas hengget..jadi sangat jimat kan? selamat mencuba....
Tips ini dibawa khas oleh yuka-luv...

19 comments:

mrs.ecam said...

kih3 nk try la nnti.....

yuka said...

mrs.ecam- try ler..yuka dah try masa anak ke 3 haritu...praktikal la...jimat byk...cuma kalau heavy flow tak brp sesuai la..hik3

Ungu Violet said...

ehem.. ehem... citer apa lak nih.. mcm ada je tue.. hehehhe

Afne said...

tak pernah try. btw, idea yg menarik waktu kecemasan ;)

Amanda Eltiqaz said...

wah..yeke? wlaupun belum kawin..tapi menarik gak info ni~ ^_^

zures said...

hehehe zures suke entry ni...amat menjimatkan...tq yuka..

Shiela Latif said...

info yang baik, dikongsi bersama... :)

yuka said...

Amanda - boleh guna tips ni bila dah ada baby nanti...mcm akak ni anak dah 3 baru dpt tips pasal breast pad ni..

zures - sekarang tgh breastfeed baby ke?

Shiela Latif - yup betul tu. tip ni walaupun nampak simple tapi praktikal

yuka said...

Amanda - boleh guna tips ni bila dah ada baby nanti...mcm akak ni anak dah 3 baru dpt tips pasal breast pad ni..

zures - sekarang tgh breastfeed baby ke?

Shiela Latif - yup betul tu. tip ni walaupun nampak simple tapi praktikal

yuka said...

ungu- time xder keje td tu teringatla balik pengalaman masa breastfed ebiboy

Afne - lepas ni bolehla try...hik3

butterfly said...

petua yang berguna ni... nati leh share dengan kawan2

hani said...

info best..tapi dah tak de baby..leh je kongsi ngan sesiap nanti..

|| nemo mimosh || said...

baru tahu..hikhik..

kakngah said...

baru aku tau...
blh dipraktikkn ni..

ms sklh dulu ada sorg sazah tu.. sampai tembus kt tudung dia. ms tu tak tau apa2 lg la...

yuka said...

pink - boleh guna pengetahuan ni utk masa depan..hik3

hani - yup..boleh share dgn kwn2 yg masih ada baby yg susu badan

nemo mimosh - masih belum terlambat kan?

kakngah - masa kita sekolah2 dulu mmg lom ada breastpad kot...tp dasat gak ustazah tu sampai leh tembus tudung...

leen hussain said...

yuka... gud idea...tapi jgn lak guna pantyliner yg herba2 bagai...boleh gak tapi sejuk aje kot rasa kat nipple tu...heeeee...

yuka said...

leen hussain - kalau guna herba kang pening lak baby tu bila dia nak menyusu..hik3

日月神教-任我行 said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

鯛魚燒Star said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社