Tuesday, January 19, 2016

Selamat Tahun Baru 2016

Rasanya belum terlambat yuka nak ucapkan selamat tahun baru 2016...cepat sungguh la masa berlalu...rasa macam baru ja berazam nak update blog byk2 tahun 2015..tapi tak tercapai pun..so yuka nak carry forward l azam yang last year tu..

Tahun ni yuka agak lega sikit sebab xdak anak2 yang akan ambik exam2 yg penting..last year spm dgn pt3... tahun ni res sat...tapi masih ada debaran disitu sebab result SPM belum keluaq...harap2 anak yuka dapat keputusan yang cemerlang..

Monday, November 9, 2015

Terkini: Fazz Beauty Produk kecantikan terlaris

Assalamualaikum...Harini yuka nak tumpang buat iklan sat...memperkenalkan 
"vitamin c rose hip tripple stem cell"






Produk ni sangat best yuka sendiri dah makan masuk botoi yg ke-3 dah....lepas makan benda ni kulit rasa lebih lembap dan sekata...produk ni sesuai untuk semua jantina..pompuan buleh makan lealki pun buleh makan. 1 botoi tu tahan utuk sebulan..harga pun sangat berpatutan...Harga pasaran rm85.00  tapi kalau order dengan yuka  buleh dapat harga special....
Ramai kawan yuka yang dah order dan repeat order beli produk ni. Yang belum cuba tu...try beli 1..Insyaallah puas hati....

ps: yang nak order tu jangan malu2 na

Wednesday, October 7, 2015

vietnam day 1


Assalamualikum ...bertemu lagi di laman yuka-luv....okey jom kita sambung perjalanan yuka di vietnam...
Sebaik saja pesaawat landing yuka dan rombongan berbondong-bondong turun dari kapal terbang...as usual destinasi pertama yang dituju ialah toilet...dah selesai dengan urusan masing-masing kami bergerak ke bahagian imigresen.....Dah selesai imigresen semua tu kami terus cari pintu keluar. Memang waktu pergi yuka x bayar untuk bagasi...bajet la katakan...Yuka kan naik airasia...beg makanan semua kena beli...lainla kalau naik MAS semua dah all in. untuk Penerbangan antarabangsa 20kg bagasi rm45 hengget...so dah jimat la kan.. ..45 hengget tu dah buleh beli kain cotton sepasang kot...time balik ja yuka beli untuk bagasi...25kg rm50,,,so yuka ambik 50kg...kena bayar rm100.00...okey la tu...kalau bayar masa check in kat kaunter  mahal gila....
Keluar ja dari pintu airport tu nampak ramai orang menunggu kat luar..bagi yang guna khidmat travel agen buleh la pi cari wakil agensi masing2....
Macam yuka guna pakej redah sendiri memang xdak la orang menunggu...first time pergi vietnam yuka naik teksi pergi hotel...Untuk trip kali ni yuka naik bas ja...


Ini la rupa bas yang yuka naik...murah dan jimat dari naik teksi...pakej bajet katanya....kat mana nak naik bas tu? Senang ja...keluar dari airport tengok belah kanan...korang boleh nampak burger king kat situ...bas tu ada berhadapan burger king tu...alaaa jangan risau memang nampak bas tu...sentiasa ada kat situ...dia jalan 15 minit sekali kot..kalau tak silap la...Dan kaau tak silap jugak bas tu nombor 152..tapi kalau takut salah bas pergi ja tanya dreba bas tu...tanya dia macam ni  " Ben Tanh?" kalau dia angguk betoi la tu....

Korang jangan terkejut tau bas ni xdak ekon...dan bas ni akan berhenti banyak tempat...macam bas mini gitu...kadangkala penuh sesak bas ni sampai ada yang berdiri..tapi kalau naik dari airport memang ada seat la....
Kalau naik teksi tambang dari airport ke hotel antara 200000- 250000 Dong...bayangkan kalau yuka naik teksi kena 2 buah teksi dah 400000 Dong....Bila naik bas ni tambang semua baru 75000....berapa banyak dah jimat kan? tambang bas ni 5000 Dong je sorang...yakni lebih kurang seringgit...Dan beg besar 10000Dong setiap satu...
Jadi kalau nak jimat buleh la try naik bas yang vintage tu...bibik yuka pun kata di Indon pun dah tak guna bas macam tu...



Ini lah Ben Tanh Market...Bas akan berhenti di stesen bas di smpig Ben Tanh tu....So kena jalan kaki la ke hotel...Untuk yang first time pergi mungkin agak sukar..tapi boleh ja yuka kasi pelan kalau korang nak pergi....


Ini la hotel yang yuka stay sepanjang 4hari 3malam di vietnam... tak jauh pun hotel ni dari Ben Tanh.. Jalan kaki tak sampai 10 minit dah sampai...tapi kalau koang nak hotel yang lagi dekat dengan Ben Tanh tu boleh la cuba hotel Pink Saigon 2, Hotel An tham , hotel Hajah Bashiroh ataupun hotel Silverland...hotel2 tu memang dekat betoi dengan Ben Tanh dan restoran muslim...korang boleh ulang alik sehari 15 kali ke market tu...hik2.... 


Yang ni tangga naik ke hotel...kedai dan hotel kat sana semua kurus-kurus...sama macam orang dia jugak...semua kurus-kurus...susah nak jumpa yang gemok...kalau jumpa orang gemok pun depa tu adalah orang malaysia yang shopping kat sana...ngee


Yang  ni lobi hotel...cinonet ja kan...tapi tak kisahla kan..bukan nak tido kat lobi tu...

Lepas check in kat hotel dan rehat sekejap..yuka and the gang memang tak sabaq nak shopping kat market tu...nak tempah baju katanya...last year yuka dah tempah..sepasang baju kain shiffon berserta linning hanya rm110 sekali jahit..pastu siap dalam 24jam...teruja tak?saheh la teruja kan...so yuka pun cari kedai yang yuka pi last year...tapi pompuan tuka sepasang  rm150 terkejut la kan..yuka pun cakap last year buat rm110 ja...mula-mula dia kata riinggit jatuh bagai tapi lepas tu  dia pun kata okey2 rm110.00
Ops lupa nak bagitau kalau korang ke Vetnam tak perlu tukar duit Dong tu banyak-banyak sebab di sana mereka terima RM. Dan beli dalam RM lebih menguntungkan kita...tukar rm300-500 je duit Dong dah cukup..untuk tambang bas dan teksi....

Dah habis shopping yuka pun dah letih lepas makan kat restoran hajjah bashiroh kami pun balik hotel...makanan kat restoran tu agak mahal...sepinggan nasik goreng/mee goreng dan seumpamanya 80000 dong...minuman 30000-40000 dong...anak yuka cakap macam harga kat Secret recipe...

-bersambung-




Entry akan Datang- Menyusuri Sungai Mekong...