Tuesday, April 13, 2010

Redmummy di Harian Metro

Tengahari tadi aku baca harian metro nampak la gambar redmummy kat depan tu...rasa bangga pulak sebab orang yang aku kenal ( walaupun dia tak kenal aku) ada story kat dalam paper tu...cepat2 aku selak kat bahagian dalam...redmummy citer tentang penulisan blog dan pendapatan yang dia terima hasil dari tulis blog...teruja aku baca...katanya income pertama dia dpt dari nuffnang 90 hengget jer tapi sekarang dah beribu-ribu...wah bestnyer mokcik kayo...tp betul la apa yang orang kata, bukan senang nak senang...nak masuk ribu2 tu banyak masa kena dihabiskan depan komputer...lepas tu restu dan sokongan moral suami pun perlu jugak...nampak gayanya x dapat la aku nak merasa macam tu sebabnya masa aku depan komputer sgt terhad pastu hubby tu pulak kadang ok kadang dia bising2 bila aku ngadap laptop jer...dah tu cemana? walau apa pun syukur la dengan apa yang aku dapat dari nuffnang tu...

13 comments:

PiNk ButTeRfLy said...

same la kite kak yuka, tah bile la le dapat ribu2 sebulan ngan nuff.

syukur je la dari takde. kan2?

yuka said...

Pink - baru nak seronok2 dpt duit nuff dahkene blok lak kat ofis ni...boleh buka blog tp xder nuff tu..org kata kalau xder yg tu kunjungan kita kat blog org tak beri apa2 trafik...so malas la nak BW kalau org x dpt apa2 kan... kene BW time lunch sebab leh guna wireless internet dan kat rumah je la...huhuhu

aNIe said...

Yuka...betul tu...redmummy cakap...blogging is not a leisure bagi dia dah...

Ari tu akak jumpa dia kat Porject Alpha...comei sungguh dia...salute kat dia yang walaupun sibuk bekerja sempat lagi berblog waktu malam...

Tapi memang betul...kena dpt restu suami...macam akak ni kalau asyik mengadap laptop nanti mau dibakarnya laptop ni...hahhha

Ejamaria said...

Redmummy adalah orang kedua yang Maria tau selepas Hanis Zalikha dlm dunia blog ni... dasat kan diorg ni - dua2 dah keluar paper...

yuka said...

kak anie - kelakar la bila akak kata kalau asyik ngadap laptop nanti mau dibakarnyer laptop ni...hik3.. tp kan kalau kene bakar boleh beli lain sebab masa tu income nuff kan dah ribu2..ahaks

Ejamaria- pasal Hanis Zalikha tu akak tak tau la pulak...nanti nak cari blog dia

Syahrul Iman said...

bila la agknya saya nak keluar paper...huhu

kakngah said...

akukan.. kalau che abg syg ada.. mmg serba slh nk adap blog. segan pun yer.. rasa cam kite abaikan dia je.. walaupn dia tk pernh bersuara la... yela.. sebelum kene saun.. baik sedar diri dulu kan..
tp, bila dia takde kt rmh.. bg anak2 mkn cukup2... dah! jgn ganggu mummy hahaha!!!

Syahrul Iman said...
This comment has been removed by the author.
yuka said...

Syahrul Iman - buat citer hot2 cepat la bley kuar paper...macam kes aduka taruna tu...hik3

kakngah - aku dah 2-3 kali gak kene sound...huhuhu

mimi said...

uik..almaklumlah geng mak-mak budak... biasala tu dlm umah tangga...nasib baik sangat la baik hubby mimi nie paham...minat blogging mimi...tapi sebelum ngadap lp semua keje mimi siapkan cepat2 baru la BW....
ape pun...nice to meet kak yuka kakngah,cikmin,hani,dan ramai lagilah mak mak budak...
go go go kak yuka go to sukses

yuka said...

mimi - mmg syok kan blogging ni...kadang tu rasa xmo pi jalan2 mana2 sbb x leh ngadap laptop...nice to meet u too

*ayu the sun* said...

thanks for the support to redmummy.com.
:)

certain facts dari article tu telah dibetulkan sendiri oleh RM dan boleh dibaca disini..
http://redmummy.com/2010/04/14/selepas-rahsiaku-dibongkar-di-hmetro/


GBM on behalf of RM

Mr.K said...

ha ah ..RM ada buat pembetulan ...biasa la paper..

vist vist Yuka