Tuesday, April 27, 2010

entry ringkas dari pulau langkawi

yuhuuu...yuka sekarang bersiaran dari pulau langkawi... yuka sampai sini ptg semalam...bukan untuk bercuti-cuti sangat...cuma menemani sang suami yang ada meeting kat sini...kitrang xder la round pulau pun... sampai kat jetty semalam kitorang sewa keter viva...puashati sebab keter tu baru...lom sampai sebulan... ni yuka nak cerita cemana yuka boleh on9 kat sini...ceritanya macam ni...pagi semalam masa nak bertolak dari rumah...bibik yuka tu yang angkatkan beg masuk kereta... pastu masa sampai di kuala perlis yuka tengok bukan saja beg baju yang dia masukkan ke kereta malah beg laptop vaio yuka pun dia masukkan sekali... masa tu yuka geram gak la...orang tak suruh pun dia masukkan laptop tu...geram gak aku masa tu...oleh kerana takut laptop tu hilang kalau ditinggalkan dalam kereta maka yuka terpaksala angkut laptop tu ke pulau langkawi...malas nak bawak laptop sebab kebanyakkan hotel tak bg tenet free kat dalam bilik....biasanya kene caj pastu mahal giler pulak tu...1 jam sampai 10 hengget... tapi munkin dah rezeki yuka rupa2nya hotel ni ada wifi...maka dapatla yuka bertenet dengan senang lenang sementara hubby pegi meeting...kalau tidak sure bosan gila... dalam situasi ni yuka kena timakasih dekat bibik tu sebab telah memasukkan laptop tu kedalam kereta...( kreatifkan bibik aku tu...)
SEkejap lagi aku dah nak balik...xder shopping2 apa pun...cuma nak beli cekelat untuk anak2 aku....
Oklah yang tu jer citer yuka...nak sambung blogwalking pulak....

4 comments:

Faheem Jr said...

wah...cekelat cikmin takde ke?

Zolraya said...

saya baru jer balik dr langkawi sabtu lepas.. kalau tak boleh ler jumpa.. saya dok kat hotel berjaya.. akak dok mana?

yuka said...

faheem- tak sempat nk shopping cekelat...ada tragedi td

zolraya - akak dok kat grandcontinental

Mr.K said...

Hi Yuka,

Ohh duk grandcon ker... apsal tak bersiaran ditepi kolam renang dekat tempat makan tu..misti best ..hehehe..

Camna la rupa pantai pantai Chenang skang nie ..hihi