Sunday, May 16, 2010

Kantoi...

Hari ini aku nak cerita pasal kantoi...bukan lagu kantoi versi zie avie tu atau pun versi afdlin shauki...tapi yang kisah kantoi aku...
Ceritanya macam ni...seperti yang telah aku maklumkan sebelum ini bahawasanya akukan tengah pregnen...namu demikian aku tidak memaklumkan kepada kawan2 dan staff aku di ofis... Aku nak biar mereka nampak sendiri yang aku pegnen... tapi nampaknya perancangan aku tidak menjadi seperti yang aku rancang...ini adalah kerana dengan tidak semena-mena nama aku telah dicalonkan untuk menyertai team bowling pejabat aku untuk bertanding dengan pejabat2 didaerah lain.... mula2 aku beri alasan tak dapat bermain disebabkan masalah kesihatan tapi alasan tersebut tidak diterima kerana aku kelihatan sihat sejahtera....akhirnya terpaksalah aku memberitahu perkara yang sebenar.... Tapi cerita tersebut belum sampai ke pengetahuan staff aku...pagi tadi entah cemana tiba2 saja sorang staff aku yang mengandung 5 bulan tanya aku macam ni " puan, masa puan pegnen kan perut puan nampak besar tak?"... masa tu aku serba salah nak bagitahu aku pegnen atau tidak...namun aku hanya memberitahu bahawa kalau aku mengandung perut aku tidak begitu besar...pertambahan berat badan aku pun tidak sampai 10kg sepanjang tempoh 9 bulan mengandung...staff aku tu pun berpuas hatila dengan jawapan aku tu... tapi aku pulak rasa tak best untuk terus merahsiakan hal sebenar...2 minggu lepas aku penah memberitahu budak tu yang aku mengandung tapi dia ketawa dan kata kat aku macam ni..." puan bukan mengandung tapi mengandungi..." hahahhaampeh jer kan..

Pastu tadi aku nekad nak bagitau staff aku tu lantas aku pun panggil dia...aku kata dia " tadi hasna tanya kalau saya mengandung perut besar tak, kan? la ni saya tengah mengandung 3 bulan tengokla sendiri besar tak..." tiba2 budak tu jawab macam ni..." ek elee puan ni mengada...tak nampak apa pun...awat teringin nak mengandung ka?" ishh budak ni nak kena dengan aku kot...pastu aku kata ' betoila saya mengandung...tak percaya sudah"..... pastu dia tanya lagi " betoi ka ni puan? syoknya puan mengandung"...akhirnya percaya jugak budak tu...dia ingat aku main2 kot...akhirnya cerita aku mengandung bukan lagi rahsia disini...syok gak bila orang tau kita mengandung...sebabnya bila tiba bab makan orang akan ingat kat kita...kalau benda yang sikit orang pegnen akan diutamakan...bestnya....gemokla aku lepas ni...

11 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

bile bgtau tak caya..bile tak bgtau ckp plak.hhu..ape2 pun congrat kak..bgus lah mereka tau sebab t keje mereka leh buat..hehehe..akak ilex jerk..hehe

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

macam best je mengandung..huhu..tapi sye belom kawen lagi lorh...huhu..jage kesihatan awk baik-baik eh..hehehe

yuka said...

Nur Hawa - mmg best pun bila org tau...bab2 mkn sentiasa terjaga..hehehe...pastu kan bila x larat boleh pi lepak2 sekejap kt surau org tak kata apa2..pegnen la katakan

cik aida comei- mmg best mengandung kalau xder alahan sangat... bila 6-7 bulan lg best..masa tu bleh rasa baby bergerak-gerak...tq atas nasihat yang diberikan

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah...tu yg best tu...kiri kanan org jaga...take care kak..

.s.o.f.i.a. said...

my sist pun baru disahkan mengandung... best!!! he he....

SheY PuLL said...

anak 1st kew?
huhuhh best nyew....
xpe2..jage lah kandungan 2 elok2 k..:)

kak anie said...

Yuka...teringat masa akak mula2 ngandung dulu...dah 4 bulan adik2 ipar kat rumah pun tak tau...dah 7 bulan pun masih berbaju kurung...hehehe...

Takpelah kalau diorang dah tau yuka pregnen...dpt layanan first class nanti

aRoL said...

tahniah ler...

yuka said...

Nur Hawa - tq yea...

sofia - tahniah utk your sis...

sheypull - anak ke-5 daa...

kak anie - diorang kat ofis ni tak percaya sebab saya masih berkebaya dan berkasut tinggi seperti biasa...sebulan lg x boleh la kot nak pakai kebaya semua tu...keciknyer perut akak 7 bulan pun masih berbaju kurung..

aRoL- tq

DALILA MISMAN said...

kak yuka..tahniah...
take care :)

yuka said...

Dalila - tq yer