Tuesday, January 19, 2010

Dari kerana mata...

Haritu anak aku (ebigurl) ada mengadu dengan aku yang dia selalu siapkan keje lambat semasa di kelas...puncanya ialah matanya kelabu....masa tu aku tak berapa nak percaya...ingatkan dia saja jer teringin nak pakai spek sebab ada 2-3 orang kazen dia yang sebaya pakai spek... tapi dah dia selalu sangat komplen tentang mata dia tu, aku pun bawak la pegi check...rupa-rupanya memang bermasaalah la mata dia tu...terus kene buat buat spek...power dah 300++... optometrist tu kata memang sangat tinggi la sebab baru nak mula pakai dah 300 lebih... optometrist tu kata mesti dah lama mata dia kelabu cuma dia tak bagitau...masa tu aku rasa bersalah yang teramat sebab tak mempercayai kata2 anak aku tu...

semasa di ofis keesokkan harinya, aku pun ceritala dekat sorang kakak tu perihal anak2 aku yang kene pakai spek...pastu dia kata anak dia pun sama jugak masa kecik2 dulu...pastu jenuh dok buat spek katanya...baru seminggu siap dah patah...pastu spek hilang la...dan macam2 lagi lah...


Ebigurl sedang berposing dengan spek baru....

Spek tu siap pada hari Khamis ( 14hb januari 2010)... ptg tadi lebih kurang pukul 3.30 dia tepon aku sambil nangis2 bagitau yang spek dia tu dah patah...hadoii... tak sampai pun seminggu... memang betoi la kata kakak tu...tapi dia ok gak dah seminggu siap baru patah...yang anak aku ni baru 6 hari....

9 comments:

Fikri said...

haah, budak2 tak tau diorang rabun.
saye sendiri pown dah rabun teruk baru sedar diri rabun. xD

CikMin said...

yuka..cuba bagi ebigurl tu try ubat mata dari permata hijrah..yg tuk mata tu..depa kata bagus..kot2 la ebigurl xyah pakai spek pasni...

yuka said...

fikri- masa akak kecik2 dulu tengok og pakai spek, tringin nak pakai jugak...sbb rasa mcm budak2 pandai jer...ingatkan anak tu pun fkir nmcm tu...hik3..rupa2nya rabun betul

cikmin- bagus jugak cadangan tu...nanti nak beli yg permata hijrah tu...mak sedara yuka tu 1 family dok guna yang tu

aNIe said...

yuka...si kecik akak ni dah tambah power lagik...dah 300 dah...nanti nak trylah cadangan cikmin tu...

yuka said...

kak anie- nanti kita pakat2 beli yg permata hijrah tu...tp dia ada 2-3 jenis... nak beli tu kene tgk power jugak...

touyakaruma said...

Huhu saya punya cermin mata hilang terus.

yuka said...

touyakaruma - xper patah tumbuh hilang berganti...huhuhu

akyda said...

saya kna klik nuff byk byk la kat sini...tuk akak dpt bli spek byk byk kat ank akak yg cute nie..

yuka said...

akyda- tq yea...klik la byk2 jgn malu2 ...ahaks