Sunday, February 22, 2009

Trip to Jakarta - toilet

ini ialah gambar toilet yang aku amek kat soekarno hatta airport. macam takder keje la pulak kan dok amik gambar toilet tu. sebenarnyer aku tertarik dengan tulisan atas tu. yang itu toilet untuk 'pria'. msa aku nak amik gambar tu takder pun orang kat situ elok aku dah snap tetiba muncul lak model pria kat pintu tu. hrmmm . gasakla aku malas dah nak ambik gambar kat situ banyak2 kali.
Bila sebut tentang toilet kat indonesia ni kan aku ada kemusykilan di luar toilet tu ditulis WC. aku teringin nak tau apa makna WC . bila tanya dengan cikmin dia pun 2x5 aku jugak tak tau maksud WC tu. kalau ada sesaper yang tau pasal WC tu tolong la bagitau....

7 comments:

ichigo said...

WC to World Cup~ wee~

yuka said...

ichigo- isk3 kena percaya ker ni?...~wee

CikMin said...

WC stand for Water Closet..It's an English expression being an abbreviation for 'Water Closet' as it was once considered rude to use the terms 'toilet' or 'lavatory' in public. 'Water closet' was considered to be an expression that better off people would use and not deemed offensive. Nowadays many people call the toilet 'the loo' and awful word that crept into English in the 1960's.

CikMin said...
This comment has been removed by the author.
yuka said...

cikmi- wahh cikmin dapat dari mana tu? oxford dictionary ker? hehehe
haritu puas kita pk kan cuma dpt yang water tu jer rupa2nyer c tu utk closet.

CikMin said...

tanyer pakcik google la weii...sejibik jawapan tu cikmin copy paste.

ichigo said...

WC stand for World Cup.. seyes~