Monday, February 16, 2009

Selamat Tinggal Tanahairku.....


Wahh! tengok tajuk tu macam orang merajuk jer kan. Sebenarnyer sempena kempen "now miskin people also everyone can fly" aku nak fly ke Jakarta untuk menyambung misi tahun lepas yang tidak kesampaian angkara mas nana yang menghasut suami aku supaya stay lagi 1 malam kat bandung. Untuk trip kali ini aku masih menggunakan pakej REDAH JER ( sebut macam nadia af6) . aku tak ambil full pakej tak ambil ground pakej. Beli tiket nak terbang tu jer. yang lain2 tu sampai sana baru cari. Hotel berlambak kat jakarta tu. takkan la takdak bilik yang kosong pulakkan. tapi klau dah takder sangat aku cari la mana2 rumah tumpangan tak kira la rumah tumpangan martopo ker, penginapan mas jono ker janji ader la tempat untuk aku beradu.ahaks. masa pegi bandung lastyear aku ambik tips dari blog reena tu. tempat yang dia sebut semua aku pegi. dia kata rumah mode tu best sampai 2 kali dia pergi, aku pulak pegi situ sampai 3 kali.... lawan tauke tu...
Untuk trip jakarta ni aku dapatkan sumber dari blog red diva . sebab dia baru jer balik dari sana. To reena and red diva Tq yea sebab berkongsi pengalaman... saaaaaayang korang...muahhh!

3 comments:

sya said...

Bila nak ke jakarta ni? Dah gi ke?

CikMin said...

tolong jwb kaksya...cik yuka dan cikmin ni baru balik dari jakarta ptg td...tp kan kaksya..ada org tu kan..tempah tiket2 sesama..waktu pergi sesama..waktu balik lain2...penat jek cikmin kena mai epot awai2...

yuka said...

kaksya- dah balik ni kaksya.entry tu yuka auto pulished. pi ngn cikmin. tapi kan kaksya tipah tertipu la sebab ader org tu kata tak jadi pergi. ingatkan betul2 rupa2nya nak buat kejutan. ni kes balas dendam kejutan la tu.....hehehhe

cikmin - sesekali buat lawak antarabangsa apa salahnya kan...ahaks. tapi kita sampai umah masing2 lebih kurang jer kan