Tuesday, February 10, 2009

Rawatan Alternatif

2 minggu lepas ( ekceli n3 ni aku dah type sikit 2 weeks ago tp since gmail ni der problem makanya entry ni tertangguh agak lama) semasa aku sedang bertungkus lumus dan berhempas pulas buat keje di ofis sehinggakan berselerak meja aku macam tongkang pecah, tetiba ada sorang pompuan umor dalam 40an masuk bilik aku. pada mulanya au sangkakan dia tu nak jumpa aku sebab hal keje. Rupa2nya dia dtg memang der hal keje tapi keje dia la takder kene mengene dengan aku pun. Pompuan itew penjual ubat. dia siap hulurkan brochure tentang jenis2 penyakit yang boleh dirawat. Pendek kata sebut jer nama penyakit semua dia boleh buat. yang terbaru katanya kanser pun boleh. terer kan dia tu. aku ni memag tak beraa minat benda tu sumer ditambah dengan keje yang berlambak jadi tapi teringin gak nak tau cemana dia nak kesan penyakit tu. Aku pun tanya la dia:



"Akak guna alat apa tu nak kesan semua penyakit tu?"



"takder guna alat apa2, cuma pegang tapak kaki dengan tangan jer. sebab di tapak kaki kita kan ada semua saraf tu"

'WAHHH!!!!! SO Terer........' kataku dalam hati. tak payah buat MRI, CT Scan, tak yah X-ray tak yah abih duit byk2 beli mesin dan peralatan and yet boleh kesan semua jenis penyakit. Kene rekemen pompuan ni dekat menteri kesihatan ni.

Lepastu dengan penuh berhemah aku aku bagi alasan keje banyak jadi tak dapat la aku nak check kaki aku tu. Nak tau apa pompuan tu cakap? Boleh ker dia kata macam ni kat aku:

"takper keje banyak boleh stop sat. check kesihatan ni penting." Ishh macam dia pulak yang jadi bos kat ofis aku ni. sesuka hati jer suruh aku stop keje tu.

Tapi yang menghairankan aku ada sorang clerk kat sini yang try check ikut kaedah tu. Pastu percaya pulak tu dengan kata2 pompuan tu. Bila dah percaya pompuan tu pun mula cadangkan ubat2 yang sesuai untuk penyakit2 tersebut. Diakhir cerita clerk tersebut telah membeli 1 set ubat yang berharga RM 490.oo.

3 comments:

reena said...

mudah mkn hasutan btol clerk tuh.. hehehhe

yuka said...

reena - tu la pasal. banyak pulak duit dia tu. Boss kitorang siap tanya kat clerk tu , 'u ok ker ? dlam keadaan sedar ker?.mana la tau kan kot2 kena pukau ker aper. ahaks

Anonymous said...

[url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/ganardinero.jpg[/img][/url]
[b]La mejor web sobre ganar dinero[/b]
Nosotros hemos encontrado la mejor pagina web en internet de como ganar dinero internet. Como nos ha sido de interes para nosotros, tambien les puede ser de utilidad a ustedes. No son solo formas de ganar dinero con su pagina web, hay todo tipo de formas para ganar dinero en internet...
[b][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url]Te recomendamos entrar a [url=http://www.ganar-dinero-ya.com/]Ganar dinero[/url][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url][/b]