Thursday, August 12, 2010

Saman Blacklist Ditarik Balik...

Wahh ini merupakan 1 berita yang paling menggembirakan aku pada hari 1 Ramadhan...Nasib baik hb aku belum menjelaskan saman2 itu...saja  la tunggu manatau kerajaan ubah fikirankan...lagipun keter aku tu 15hb baru mati roadtax tu...ternyata betul firasat suami aku tu...bab tetap kena bayar saman2 itu cerita nombor 2...yang penting boleh renew roadtax tu tanpa perlu bayar saman yang RM ribu-ribu tu....
Terima kasih Kerajaan...

13 comments:

Queen said...

YEAY..ALHAMDULILLAH...BOLEHLA BALIKBERAYA DGN KERETA..

yuka said...

queen- duit saman tu boleh buat beli baju raya, kueh raya , pastu duit raya utk anak2 buah kalau lebih lagi beli mercun dan bunga api sekali...hik3

Kak Anie said...

Ye ke Yuka? Nasib baik...akak ni ade saman tak bayar lagik...huhuhu

yuka said...

Kak Anie- yuka pun dgr berita kat radio sekali lalu jer...saman tu tetap kene byr gak nanti

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah bagus..nanti raya boleh memandu dengan bangga sebab tak da saman...

akak nice header..cumil sgt

yuka said...

hawa- saman tu masih ada cuma kita boleh ambik roadtax walaupun tak bayar saman

Nur Hawa Mohd Zin said...

owh..lah yeke kak? heheh...tak pernah kene sebab tak pernah drive...biasa awe tahu tak leh hidup road tax kalu saman ada

piewahid said...

saya ada beberapa pengalaman 'pelik' tentang saman ekor ni. eloklah ditarik balik supaya tak menyusahkan rakyat.

iza said...

Salam....
selamat berpuasa..
Ya ka? alamak......hangus RM2400.

yuka said...

hawa- tahun dulu2 boleh jer renew roadtax walaupun tak bayar saman..tahun ni jer x boleh tu yg kecoh sikit...

piewahid- memang orang marah saman ekor bila ada kes pelek2...ada kes kita disaman di tempat yg kita tak pergi pun...mcm arwah abg ipar saya tu kene saman tarikh yg dia masuk spital...

iza- salam dan selamat berpuasa... selagi boleh renew roadtax biar jer dulu saman2 tu...hik3

reena said...

hye dear!! rindu mu...haha~

hoho~jangan marah kite takde saman pun :P

yuka said...

reena-hai mama comel...bestnya dia xder saman..contoh pemandu berhemah ni

Anonymous said...

Now that we have described discount links of london the one way linking process, how can you get links of london silver websites to link just to you? One answer is that it is links of london sale dependent on your sites content, especially if you links london jewellery have unique content. Other websites will link cheap links of london to you if you have interesting content that links london bracelet compliments their content. The problem is that you london links charms really have to have something exceptional. links of london watches sale One easy way to get a type of one way link called discount links of london rings a back-link. These are links to articles that you cheap links of london necklaces have written and distributed through article directories.