Wednesday, August 25, 2010

Lagu Raya Pertama...

Lagu raya pertama yang aku dengar pada bulan Ramadhan tahun ini ialah lagu Nazam Lebaran..nyanyian Datuk CT...aku dengar kat radio hot.fm masa nak antar anak aku ke sekolah....lagu ni aku suka gitu2 jer..tak masuk pun dalam senarai lagu raya feveret aku...pastu lagu raya ke-2 yang aku dengar ialah lagu Pohon Restu...nyanyian Mamat...lagu ni memang aku suka dan merupakan salah 1 lagu raya generasi baru yang aku suka...kalau lagu raya yang lama2...nyanyian Tan Sri P.Ramlee dan rakan2 seangkatan beliau semua aku suka... korang pulak suka lagu apa?

16 comments:

kakngah said...

aku dh stat dgr 2 hr lps. duk ofs sensorg, layan lagu raya.. hihihi!!

yuka said...

kakngah..advance ko ek...aku saja tunggu lagu yg main kat radio...tu yg baru harini dengar

nazreenhashim said...

lagu anuar zain waktu kicik..hehe

yuka said...

nazreen- lagu yg pakcik-makcik tu lupa bagi duit raya tu ek

sop said...

gi pasar raya, dok pasang lagu raya jer..
mmg pandai dorang tarik feel utk beli baju raya.. huhuh

yuka said...

sop- memang best dan syahdu dengar lagu raya ni..nak pulak golongan yatim piatu macam yuka ni..uhuk2

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak..awe dah bukak lagu raya sebelum puasa...heheh...

yuka said...

awe- amboi lagi advance budak ni...tp kalau dgr time bukan bulan poser kurang feel la...hehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh...nak amik mood jerk...tapi skunk lagi feel lebih,.waaa...nak beli kad raya

aibaks said...

biasala.. masa aibaks jln2 kat pasaraya dengan isteri pun dengar lagu raya..

yuka said...

hawa- nak tunggu kad raya awe jer la..hehhee

aibaks- wah dah shopping baju raya ek

aNIe said...

Yuka...lagu tu best...

yuka said...

kak anie- lagu yg mana 1?

Rama2Ungu said...

feveret lagu anuar n elina tu..hehehe...lagi lagu ku pohon restu ayah bonda dari mamat...sayhdduu je...dan ol time feveret ialah lagu raya dolu222.....

yuka said...

Rama2Ungu- lagu raya dolu2 tetap dihati kan...

ipa faiza~ said...

suke lagu ct!! hehe
anugerah aidlifitri..
sbb penah wat persembahan lagu tuu.. :)