Monday, March 8, 2010

Rahsia No.9

Penah tak korang dengar mengenai rahsia no.9? Mungkin bijak pandai matematik dah sedia maklum mengenai rahsia no.9... aku bukan bijak pandai ilmu hisab ni...makanya aku pun baru tau tentang rahsia ini...Rahsia ini telah di dedahkan oleh mantan boss aku yang sukakan fakta yang berkaitan angka...selain dari no.9 dia juga mendedahkan rahsia no.5..yang tu aku dah tak ingat...dia juga memberi teknik cepat untuk mengetahui hari sesuatu tarikh...(contohnya: hari ini 8/3/2010 dia boleh jawab dengan cepat kalau ditanya 26/3/2010 hari apa)...teknik tu pun aku dah tak ingat...melayu mudah lupa

Ok berbalik kepada Rahsia no.9 tadi...boss aku kata rahsia no.9 ialah setiap nombor yang di darabkan dengan 9 akan memberi jawapan 9 bila dicampur....boleh faham tak?

Ok meh aku bagi contoh yang mudah:

3 x 9 = 27.........2+7 = 9
9 x 9 = 81.........8+1 = 9
6 x 9 = 54.........5+4 = 9

meh kita guna nombor yang lebih besar

217 x 9 = 1953.....1+9+5+3 = 18....1+8 = 9

637 x 9 = 5733.....5+7+3+3 = 18....1+8 = 9

Kalau nak cuba nombor yang lebih besar boleh la try test buat lepas ni....

Itulah sahaja rahsia yang yuka cuba berkongsi pada hari ini....


17 comments:

Na said...

hahaha...interesting...mekasih krna berkongsi rahsia..(^_^)

yuka said...

Na- terimakasih jugak sebab baca entry ni...

Kak Aidah said...

Salam Yuka,

Interesting gak rahsia no 9 ni ye. Tak pernah terfikir pulak akak. Kalau Yuka dtg Ke Kuantan calling2 le akak ye.

yuka said...

kak aidah - tq yer...kalau nak pegi sana yuka nanti inform akak eh

Mummy Chubby said...

NICE INFO...mummy suka!

yuka said...

Mummy Chubby - tq yea sbb baca dan suka info yang tak seberapa ni...

para said...

no 9..cool...
no 9. i like u..hehe

yuka said...

para - cool...

atenhana said...

bijak bijakk~ (iklan susu nespray)

yuka said...

atenhana - timakaseh yer

Chaon Cornerz said...

ade satu lagi... tambahan.. hehhe.. guna jari pun boleh.. iklan shampoo la plak..
tutup satu jari.. dapat no sembilan.. mula dengan ibu jari.. pastu jari telunjuk dapat dua kali ganda.. n continue.. perasan x?? hehhe..

yuka said...

chaon- x brp paham lg ni...xplen sikit lg...dakpun buat entry kat blog pasal ni...hik3

Chaon Cornerz said...

xnak la.. malas2.. hahha.. erm.. nie untuk sifir 9.. lagi senang n cepat..
tengok sepuluh jari.. start belah kiri skali.. tutup satu jari je setiap satu.. mula dengan ibu jari.. tgk..dapat 9 kan? pastu jari telunjuk plak.. belah kiri no puluh dan kanan no 1-9.. Tambah la.. 10+8=18.. then continue..

27= kiri 20 kanan 7.. hehhe.. sampai 90.. nanti datang lagi.. :)

aNoZ said...

rhsia dunia ade x? hehe

yuka said...

aNoZ - rahsia dunia? belum tercapai dek akalku....

ray said...

unik jugak no.9 ni..

Anonymous said...

Now that we have described discount links of london the one way linking process, how can you get links of london silver websites to link just to you? One answer is that it is links of london sale dependent on your sites content, especially if you links london jewellery have unique content. Other websites will link cheap links of london to you if you have interesting content that links london bracelet compliments their content. The problem is that you london links charms really have to have something exceptional. links of london watches sale One easy way to get a type of one way link called discount links of london rings a back-link. These are links to articles that you cheap links of london necklaces have written and distributed through article directories.