Tuesday, March 2, 2010

Rahsia Di Sebalik Baju....

Hehehhe...bukan lah rahsia yang sensasi sangat...tapi aku nak cerita 1 rahsia disebalik baju yang ebiboy pakai tu....

Cerita dia macam ni...malam tadi kan...lebih kurang pukul 11 mcm tu...masa tengah siap2 nak tido....ebiboy nak kencing...so lepas dia dah selesaikan hajat dia tu aku pun basuh la kan...entah cemana terbasah sikit baju yang dia pakai....pastu terpaksa la buka baju dia tu...aku tau mesti dia nak pakai baju lain...sebab dia mana penah tak pakai baju dirumah selain ketika mandi jer...tapi aku buat2 tak faham jerla... ( sebabnyer aku malas dan takutnak turun bawah ambik baju dia....makanya aku terus suruh dia tido...cepat2 aku selimutkan badan dia...pastu dia takmau tido dia kata nak pakai baju jugak...hadoiii...disiplin sungguh budak ni...aku kata kat dia takyah la pakai baju selimut jer..pastu dia jawab balik...nak jugak!nak jugak!...then timbul 1 idea yang bernas dan briliant dari kepala hotak aku ni....aku kata mcm ni kat dia....
" baby kat bawah tu gelap ada hantu...mummy takut nak turun...baby pakai baju mummy yea? "
dengan berat hati ebiboy menjawab balik " ok la..."...hehhehe nasib engkau la ebiboy dapat mummy macam ni...hik3
Pagi tadi masa aku bangun tengok dia tido dengan pakai baju macam tu nampak kiut dan kelakar pulak...sebab tu aku ambik pic ni....

13 comments:

cikmin said...

hahahaha..mummy takut ye...abg lan x balik lagi ke?

Ungu Violet said...

anak solehan.. ikut ajelaa ckp mummy dia... heheheh

yuka said...

cikmin- harini balik la dia...susah kan ada mak penakut + pemalas ni...hik3

Ungu violet - alahai anak omak...mesti ikut cakap mak dia

Ameen Muslim said...

hahaha... Kak Yuka takut antu ker? Lorrr... kalau jumpe antu, akak makan jer. Konfom antu takut... hehe...

yuka said...

ameen- boleh ker nk mkn antu?

zulhilmi bdk blur said...

mak uda ni..
tp bgos jugak..
hihi

yuka said...

zulhilmi - tips yg berguna utk bakal ibubapa yg penakut dan malas...hehhehe

Ameen Muslim said...

x taw la kak, sy tulis jer. xpenah buat. hehehe...

kakngah said...

btl2 disiplin la..
dpt ank aku.. tido manjang xpakai baju.. togel jek..

AN-NISA' said...

so comel la ur baby!

yuka said...

Ameen- oo main bantai tulis je yer

kakngah- disiplin sgt pun susah gak kan...hik3...nak tau botol susu dia kan tak penah alami masalah hilang seba abis jer hisap susu dia akan bg kat kita..x kira la masa tu kita ada kt mana..kdg tgh mandi dia dtg antar kt bilik air...selagi tak buka pintu dia akan panggil...

an-nisa- tq yea...baby i tu chinese look sikit....mata sepet..ahaks

alif said...

bagus2..i love you and your mum.



alif follow ni sbb page ni cute,salam kenal kat www.syoknyaDownload.blogspot.com ,follow me back dan alif akan up your trafik everyday..

yuka said...

alif - dah follow maa... tq sbb dah follow blog yuka-luv