Tuesday, February 16, 2010

Operasi hari cuti....

Sempena cuti CNY baru2 ini aku tak pergi bercuti kemana-mana...hanya duduk dirumah dan memenuhi undangan kenduri kawen...hari sabtu malam ada family gathering kat rumah bapa mertuaku...ada makan2 sikit...bakar satey ramai dan ada laksa teluk kechai...( org kedah tau la laksa ni)....

Hari Ahad pulak sebelah pagi tu aku temankan adik aku pergi kedai baju kawen tu...kene buat tempahan awal..takut nanti orang lain dah pilih baju yang lawa2...berjam-jam jugak la kat kedai tu...sampai rumah dekat pukul 2...sampai rumah terus jer aku masuk ke dapur nak siapkan lunch..tapi sempat jugak aku kata kat adik aku tu...kalau sampai2 bibik dah siap masak kan best...seperti pucuk dicita ulam mendatang...masuk jer kat dapur aku tengok semua dah ready...tinggal nak hidang jer...wahh...gua sangat syiok lorr....mcm dlm syurga pulak..sebut jer terus ada...aku kata kat bibik " nasib baik la bibik dah siap masak " pastu bibik tu jawab.." bukan saya masak...bapak yang masak...." ermm x kisah la kan saper yang masak janji sedap dan menyelerakan...

Sebelah petang tu lepas asar kami bergotong royong membersihkan lemari kasut...baru ku tahu byk rupanya kasut aku tu....ada sepasang tu masih dalam plastik...ni mesti kes aku beli pastu sorok dari hb aku tu buat sementara waktu...then terlupa terus...hik3...


Hasil daripada gotong royong tersebut...3 plastik kasut telah di buang...60% kasut aku....


Kasut ini pun nyaris nak dibuang dah...nasib baik suami aku ternampak kasut ni...kasut ni kena simpan sampai bila2...kerana ada nilai sentimental value....kasut tu merupakan salah satu dari hantaran perkahwinan kami dulu...tak sangka hingga sekarang masih elok kasut tu...harus kena simpan bagi anak cucu tengok kasut nih...ahaks

6 comments:

PiNk ButTeRfLy said...

kak yuka, le la kite kawan baik, same2 gile kasut. huhu..

rak kasut kat umah ni pun penuh ngan kasut PiNk.

agak2nye kalau kemas2, mau kene buang kasut2 tu. hehe..

kasut hantaran untuk kak yuka lak mane? huhu..

yuka said...

hhehe patut la ngam jer kan...rupanya minta kita sama...pewaris imelda marcos gak...hik3

kasut hantaran tu masa dapat memang akak ganyah betul2..so mmg taktau la dah campak mana...

Afnie Roslan said...

tu la kan...org pompuan kasut slalu pkai...pastu rosak....pun cpt...hahahha.....lelaki....sib la x buang kasut ur hubby...hhehhehhe

yuka said...

afnie - pompuan kasut pun nak kene match dgn baju...sebab tu kene byk...org lelaki 2 psg cukupla. hitam dgn coklat jer...

tu la...panjang umor kasut tu

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

鯛魚燒Star said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社