Wednesday, November 3, 2010

RON 97

Semalam katanya minyak petrol RON97 naik rega lagi...adoii sabor je la...nasib baik la rumah dengan ofis tak jauh sangat...kalau ikutkan hati aku rasa macam nak naik beskal jer pi ofis..tapi malu la pulak...bukan malu sebab taraf basikal tu ker apa...tapi aku segan sebab zaman la ni  yang dok naik beskal kat malaysia ni orang2 bangla, nepal dan vetnam jer....susah dah nak jumpa orang malaysia naik basikal... kalau ada pun yang naik basikal, basikal brand takasima tu jer...kayuh sampai peluh basah baju tapi dok tang tu gak....

7 comments:

kakngah said...

sebbaik aku dh benti keje.. kalau tak.. tak berbaloi gak.. gj buat tuang minyak jek tetiap bln...

yuka said...

kakngah- ko dah benti keje ek...bestnya...boleh BW full time...hehhee

Chaon Cornerz said...

takpe kak.. kalau malu nak kayuk beskal akak pakai topeng. tutup muka. hahha.. harga naik je sekarang. bile la nak turun plak. susah la untuk orang yang berpendapatan rendah tapi guna ron97 nie

yuka said...

Chaon- guna ron97 tu bukan nak berlagak...tp kalau guna ron95 pick-up kureng sikit la..pastu bila kira2 balik perbatuan, kos minyak tu mcm sama jer...abis tu camno

Mario said...

haha chaon...suruh pakai topeng pulak...wakaka

yela...asik naik je skrg ni...pening2...

ALoNa Cintamaniszlite said...

tak penah guna ron97...erm..

yuka said...

Mario- tu la kan..ada ka nak pakai topeng...tp bila pk2 balik ok gak...idea topeng tu boleh gak elak H1N1

Alona - baik jgn guna sebab bila dah mula pakai ron97 dan2 kita rasa tak best bawak keter bila guna ron95