Friday, November 5, 2010

Minyak lagi....

bercerita pasal entry minyak RON97 sebelum ini...aku teringatla 2-3 minggu lepas, aku dengan sang suami pergila ke kebun seperti kebiasaannya.kebun tu terletak di kampung yang ada pekan kecik jer kat situ...walaupun kecik tapi adala bank, petrol stesen dan sebagainya.... kat situ ada 2 stesen minyak...1 dah lama manakala 1 lagi baru beroperasi 5 hari...kemudian suami aku tu pergila dekat stesen minyak baru tu nak isi minyak...dah menjadi habitat tabiat suami aku tu kalau nak isi minyak wajib la full tank...oleh kerana kat pam minyak tu xder tempat nak cucuk kad kredit maka aku ditugaskan untuk buat pembayaran kat kaunter... hb aku pun mulala tuang minyak dlm tangki tu....aku yang berdiri kat kaunter tengok jugak kearah keter aku tu...hb aku tak pegang pun pam tu sebab dia dok belek2 apatah kat belakang keta tu...tetiba aku tengok minyak melimpah-limpah kuar...rupa2nya pam tu tak benti walaupun minyak dah penuh....nasib baik gak hb aku berada tak jauh dari situ maka dapat la dia cepat2 hentikan minyak dari terus keluar.... orang2 lain yang tengah isi minyak pun nampak jugak apa yang berlaku...
Aku yang berada di kaunter tu bertanya la dekat cashier tu( ada 3 org dalam tu)...pam tu ada masalah ker? dengan endah tak endah depa jawab..eh ok jer..tadi ada keta isi minyak kat situ ok jer tak tumpah pun...geram gak aku dengan jawapan tu...kalau isi 20-30 hengget memangla tak tumpah sebab pamtu akan berhenti bila dah cukup...tujuan aku bagitau tu sebab pam tu masih baru...boleh la depa buat aduan dekat syarikat yang berkenaan... sakit hati tau...dah la aku kerugian sebab minyak tumpah tu...
Masa dalam keter aku bgtau la dgn hb aku apa yang berlaku kat kaunter tu...hb aku pun geram gak la kan... pastu dia kata xper la dia nak call Z..( aku pun taktau Z tu sapa) dari perbualan hb aku dengan Z rupa2nya Z tu owner stesen minyak tu merangkap kawan hb aku jugak...Z ucap terimakasih kat hb aku sebab bgtau masalah tu...dia kata kalau jd mcm tu memang pam tu ada masalah...dia sendiri pun cakap jarang la penduduk situ isi minyak keter full tank jadi depa pun taktau la yang pam tu ada problem... hb aku pun  bgtau dia mcm tu jugak..tujuan bgtau untuk kepentingan sykt kawan2 jugak bukannya ada niat tak baik...tapi cara pekerja dia tu jawab menyakitkan hati....
Aku rasa kan lepas tu mesti Z call pekerja dia tu...padan muka depa...

5 comments:

suffer8zine said...

adessss minyak

Terkini : ENTER

ALoNa Cintamaniszlite said...

erm..tak penah alami problem cenggitu. Tp penah ler masa isi petrol dh cukup ngan jumlah yg kita bayar..tp petrol still meleleh sket2..kalo tunggu tu..leh penoh tangki, kahh. Tu pun kalo staff dorang tak pasan, ngee

yuka said...

suffer8zine- hermmm

Alona-kalau jd mcm tu xper kita bayar sikit dpt minyak byk...ni kene bayar ikut kuantiti minyak...walaupun minyak tu tumpah kat tanah...

Izan Ishak said...

nasib baik z tu kawan hubby yuka kan. padanlah dgn pekerja dia yg menjawab endah tak endah tu.

yuka said...

Izan - tu la ..puas hati betul masa tu..yuka pun taktau yg tempat tu kwn hb punya...