Wednesday, November 10, 2010

Ketibus- part 2

Entry sebelum ini aku ada bertanyakan tentang ketibus kan? sebenarnya aku sendiri pun baru tau tentang kewujudan ketibus ni...adala dalam 2 minggu mcm tu... mula2 dengar perkataan ketibus tu aku ingatkan dia ni sejenis binatang...ye la kan bunyi pun mcm tikus or arkus gitu...tetapi ternyata ketibus tu bukan binatang...namun demikian ketibus ni merupakan hidupun jugak...jenis mamalia....( benti type sat sebab nak tergelak)

Ok ..sambung balik....100% markah aku bagi kat cikmin sebab jawapan yang dia bg tepat sekali... KETIBUS = orang ketiak busuk ( kan mamalia tu) wakakakakakkakaka

wujudnya perkataan ini kat ofis aku disebabkan adala sorang kat ofis ni yang ketibus...bukan ketibus tahap biasa2 ni..tapi memang tahap gaban atau dengan kata lain hard core la... ( harap2 ketibus tak baca la blog aku ni...kalau tidak tak pasal aku kene cepuk dgn dia) kadang aku heran la dengan spesis2 ketibus ni...depa tak perasan ker yang depa tu ketibus? pastu kita ni yang jadi mangsa pencemaran ketibus taktau cemana nak bagitau...ye la kan takut kecik hati@ terasa... korang ada tak idea cemana nak sedarkan ketibus ni?
Macam aku ni tension gak sebab ketibus ni hari2 masuk bilik aku untuk tanya itu ini....sampai aku rasa deria bau aku dah kurang dah....huhuhuhu

Moral of the story : selalu2 la cium ketiak anda tu...baru tau ketibus ke idak

14 comments:

ZiE FAUZi said...

cuba bg hadiah set penjagaan diri kt dia.. selitkan sekali deodoran.. harap2 dia faham la knp bg hadiah mcm tuh..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

salam 1 timer disini

tertarik ngan ketibus nie..

huhuhuhu

kalau dalam lif ada ketibus nie... mau pengsan...
kalau dok dalam bilik plak.. mau dekat 5 minit masih tak hilang bau...

tp menarik juga .. masa birthday ketibus nie.. bagi penjagaan badan .. cam body shop kee..
kalau masih ketibus jugak... emmmmm

memang la ketibus tuh tak paham diri sendri...

heheh

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

yuka said...

zie fauzie - takut gak nak bg hadiah mcm tu..satgi ingat kita perli dia pulak... kalau buat surat layang ok tak? hehhee

mimie- tq kerana sudi berkunjung ke blog yuka dan tinggalkan komen... memang risau bila ketibus masuk bilik..sebab ia akan meninggal kan bau..takut lepas dia kuar ada org masuk pastu org ingat kita yg ketibus..naya je kan...tp org kat sini tau dah sapa yg ketibus...takut org luar je la..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

nak wat n3 pasal nie yew...blh?.

betul gak kata ZiE FAUZi..ape kata awk bg si KETIBUS tu set deodoran. mesti dah x berbau dah.

yuka said...

kinakoyu - boleh jer..... rasa bg surat layang kat dia lg berkesan kot...hik3

Queen said...

memang ada orang yang pesen gitu...
bau badan kuat
tak sedar..

huhuh

yuka said...

Queen - dia dah memang x sedar tapi family dia pun x sedar gak ker...tu yg x faham

suffer8zine said...

den bebas ketibus2 ni

Terkini : Contoh gurauan manja

Melati Qistyna's Mummy said...

hadoooiii, ini ke ketibus nyer :P

mmg hazab la kalau dok ngan org ketibus neh, nak2 kalau ber econ, pheww, dia nyer bau, nak2 yg ketegaq tu, mau 1/2 jam pon lom tentu ilang....huhuhu

org cm ni, nk kena byk minum air masak....

eiela said...

oohh,,tuh namanya KETIBUS..baru tau,, tapi memang menyesakkan kalau jumpa dengan orang macam tuh, kita bleh perli-perli sikit nanti dia sedar, and slow-slow jaga diri dia.

RedBoys said...

kah2.. baru tahu apa itu ketibus.. bg le dia set jaga diri ke or deodoran.. sian dia..

p/s: second time dtg baru komen.. hehe.. cantik blog..

shiori_LA said...

heheheh terbaca pasal nih kat blog cikmin.....memang first time komen kat blog yuka...selalu baca2 entry je....kalau takut orang kata kita ketibus...lepas si ketibus keluar sembur la pewangi tuh hehehe...supaya kita tak dikata orang ketibus hehehe.....

biskut said...

KETIBUS- ketiak busuk
KELEHANG- kelengkang hangit!hahaha..sajer tambah rencah.

tqaAwesome said...

haha ~
new word for me.
leh la wat name samaran org lain ni
:p