Sunday, September 5, 2010

Shopping Raya...

Hari Jumaat baru2 ni aku sekeluarga pergi beli kelengkapan hari raya...tapi belom setel sepenuhnya...untuk aku/hubby dan anak bujang yg besar tu dah siap semuanya...yang tak selesai lagi tu anak dara aku yang 2 orang tu dan jugak ebiboy...anak dara yg besar tu lain2 semua dah siap tapi baju kurung lom beli...anak dara yg kecik tu pulak lain2 semua dah beli tapi kasut pulak lom dapat...yang ebiboy tu lagi best...1 apa pun x beli lagi untuk dia...memang cukup susah nak beli baju atau kasut untuk dia ni...dia tak suka benda2 baru...dia nak pakai baju yang sedia ada kat rumah tu jer...kasut pun sama gak...memang susah nak bagi dia try kasut kat kedai tu...kasut yg kita pilih semua dia kata buruk...baju pun macam tu...semua dia kata buruk...kalau nak bagi dia pakai baju baru kena beli yang ada gambar kereta atau motor kat depan tu baru dia mau pakai....susah betoi bila kecik2 dah cerewet...
Sebut bab beli baju ni...baru aku perasan yang anak2 aku dah besar2...kalau tahun2 sebelum ni aku boleh beli baju kiko, gotcha, poney kat anak lelaki aku tu...tahun ni dia dah takmau...malu dah nak pakai baju brand2 mcm tu...walaupun ada size untuk umor 14... jadinya kenala beli baju brand orang2 dewasa...john master , edwin semua tu...anak dara yang besar pun sama gak...dah takmau baju kikilala/ power puff girl bagai... dia nak beli baju dan kasut di bahagian orang dewasa... sekarang baru aku tahu yang anak aku dah besar2...dan baru aku tahu yang aku ni dah semakin veteran...huhuhu...

5 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

baju kanak2 awe tgk mahal-mahal gak kak ek..hehe..awe dah habis shopping dh

yuka said...

awe- memang pun baju budak2 lagi mahal..tapi part kasut, kanak2 punya murah sikit...hehhe..adil la kan
lega la kan awe dah selesai shopping

Nur Hawa Mohd Zin said...

Alhamdulillah..dah tak pkr ape dah..pkr raya jerk...hehe

ejum said...

hehe..dulu kan anak eh..seronok tgok bdak2 suka pakai baju baru..
akk dah settle ke baju raya?

yuka said...

awe- raya lagi 3 hari baju raya anak lom setel ..adoii cemana ni

ejum- dah ada anak ni memang dahulukan anak2 tp dalam kes kak yuka ni baju mak bapak dah setel baju anak2 lom lagi...hehhehe