Monday, September 27, 2010

Bersiaran Dari Vietnam..Ho Chi Minh Part 1

Salam semua..apa kabar kawan2 kat Malaysia... pagi ini aku bersiaran dari vetnam...aku sampai sini tengahari semalam...itupun selepas hampir 2 jam penerbangan tertangguh disebabkan ada passanger yang tak naik flight tapi beg dia dah masuk...semuanya disebabkan oleh masalah sistem komputer semasa checked in... aku taktaula penumpang tu pi mana... puas di cari...dibuat announcement bagai tapi xder gak..akhirnya beg beliau terpaksa di keluarkan...bukan senang tu nak cari beg dia kat perut kapal terbang tu... masa nak ceck in pun lama giler...aku beratur dari pukol 8.20 pukul 9.05 baru selesai...dah la tengah pegnen tu...tapi masa tu x leh komplen la ka...kang orang tak bagi aku naik flight lak...dahla aku risau pasal tu sebelum ni...tapi nasib baik jugak perut aku kecik...kakak aku kata nampak macam 4-5 bulan jer... so masa orang tu tanya aku beranila cakap 19 minggu pegnan...so selamatla semuanya....lepas setel bab check-in...terpaksa berlari-lari anak... ( bygkan maklabu pegnan 31 minggu sedang berlari anak...burukkan?) untuk melalui imigresen pastu nak naik flight...jauh lak tu...dahla rasa nak terkencing bagai...flight patutnya berlepas pukol 9.15 pagi...tapi disebabkan masalah teknikal ramai yang lom check in...akhirnya pukol 10.20pg baru kami terbang....sampai saigon pukol 12.20 waktu malaysia...kat sini 11.20...sini lambat sejam...macam jakarta gak....sampai kat airport terus ambik teksi pi ke Mai Hotel...aku tak buat booking apa pun tapi tgk dalam tenet hotel dia lawa harga pun tak mahal sangat...ada internet semua..masa tu aku frust gak sbb tak bawak laptop...netbook aku tu tak leh nak on  power dia lak...x sempat antar ketar...nak bwk laptop besar malasla pulak...sampai kt lobby aku tengok kat situ ada 2 biji pc untuk guest hotel guna...hatiku berbunga riang...bolehla jengah2 blog..
Pastu kami pun pi tengok bilik...mula2 tgk bilik superior , pastu tengaok bilik deluxe, entah cemana tertengok bilik VIP...dah jatuh cinta pulak dengan bilik vip tu...akhirnya kami ambik bilik VIP tu la...itupun disebabkan budak kat kaunter tu bagi special diskaun untuk bilik tu...kalau ikutkan harga asal bilik tu punya rates hampir 3 kali harga bilik superior...bila dah masuk bilik mula ambik gambar bilik sana-sini ( nanti upload pic lepas balik malaysia) pastu sampai di 1 sudut tu kan aku tengok ada 1 benda yang paling aku suka...guest what?   ada PC maa....sebab tu la yuka boleh update blog ni dan boleh Blog Walking ke blog kawan2...oklah yuka stop sini dulu...kejap lagi nak pergi jenjalan...hari nak naik boat menyusuri sungai mekong...tapi dah takleh bergambar kot...bateri hp dah abis lor...

6 comments:

yang keciwa tak dapat pi viet6 said...

yeahhh!blogger tegar tu..dari dulu sampai skg yuka selalu lupa bawak charger lagi ka?syg la x amik gambar..ish yuka ni..

yg keciwa tak pi vietnam said...

ingatkan AA lmbt fly sbb tggu kami..ahaks..

suffer8zine said...

pehhh, best!!!

qellissa said...

bestnya dpt bilik VIP...selamat bercuti..=)

NURULekmiRabat said...

bestnya bercuti!!

yuka said...

yg keciwa tak pi vetnam - bukan tak bwk charger tapi vetnam mcm indon gak...charger kita takleh cucuk kt plug tu... ni dah pinjam charger hotel esok leh bergambar byk2...mmg AA kata tunggu passenger dari Bentong...hik3

suffer8zine - mmg best kat sini...kos tak mahal untuk jenjalan

qellissa- x dpt jadi VIP kar malaysia, jadi VIP sekejap kt vetnam pun jadi la...

nurulekmi- sekarang ni kena bercuti siap2...lepas ni kena dok diam2 sbb berpantang 44 hari...huhuhu