Thursday, September 2, 2010

Lelaki ke Perempuan?

Sekarang aku dah mengandung selama 27 minggu...segala alahan semua dah xder...cuma selera makan masih kurang... bila perut dah makin besar ni kan orang selalu tanya baby aku ni lelaki ke pompuan... sampai sekarang aku sendiri taktau jantina anak aku ni...mula2 dulu ada gak rasa nak biar jer sampai baby keluar baru saspen sikit....tapi bila orang asyik tanya aku pun jadi teringin nak tau...lastweek aku pi scan...anggota lain semua nampak jelas..mata,hidung,mulut,tangan...aku tunggu jer bila doktor tu nak bgtau jantina anak aku tu...dah lama sgt asyik2 dok tunjuk benda yang sama aku pun tanya la kat doktor tu...rupa2nya memang doktor tu dari awal cuba nak nak tengok anu baby aku tu tapi x nampak.... jadinya sekarang aku masih berteka-teki la...tapi dari segi rupa nampak macam pompuan....
kalau dapat pompuan barula girl power jd 3-2 la...sekarang ni tengah seri 2 boys 2 girls...
Sebenarnya walauapapun jantina aku tak kisah sangat..yang penting semuanya sihat dan selamat....

24 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh...pemalu nye anak akk sebab tutup...heheh..kadang2 ramai nak tahu ni sebab nak bagi hadiah..hehe..lagipun ada yang jenis harap kan anak laki tapi kuar anak perempuan..lepas tu anak tu kasar sikit..yang penting sehat dan selamat macam akak cakap..heheh....

~ orang tua-tua cakap nak tahu anak perempuan atau laki tengok pada bntuk perut...heheh ~

Cikmin said...

mesti girl tu...

kakngah said...

tak kisah kan...
yg penting dedua selamat & sihat..

aNIe said...

Yuka...kalau kita dah ada lelaki...dah ada perempuan...selalunya kita tak kisah lagi yang akan datang tu laki ke perempuan kan? Jangji selamat...

manis said...

smga slmt dn shat bby tu nnti ye :)

yuka said...

Hawa- mesti pompuankan sebab tu pemalu...kalu tau jantina ni elok gak senang nak buat persiapan pastu boleh tau nama siap2

Cikmin- harap2 masin mulut cikmin tu

kak ngah & kak anie - yup yang penting dua2 selamat..tapi kalau boleh pilih nak girl la sbb last dah ni...boleh manja2


manis- tq yea

Nur Hawa Mohd Zin said...

betu..betul...heheh

Farah-Izzaty said...

malu malu pulak baby tu ye.. hehehe.. seronok dgr orang kawen2 dapat baby ni.. hihihi..

syamil said...

aden ingat mengandung 27 bulan..ekekek

yuka said...

Farah- memang seronok pun ak dpt babay ni...rasa x sabar pulak

syamil- mengandung 27 bulan? gajah pun kalah tu

Chaon Cornerz said...

laki 2 pun boleh lawan pempuan 3 orang kak.. hahha.. semoga semua selamat dan sihat2.. amin~

M a W a D D a H said...

mesti comey ni..:)

FloEllen said...

wah sis, ellen rasa pompuan tu sbb girl power kan...harap suma ok lah kan sis....

Mario said...

ye betul tu...yg penting sihat dan ..selamat
haha chaon ...wakaka

ejum said...

moga akak sehat selalu, dan selamat baby tu,,, :)

seronok kan nak bertambah ahli keluarga

KAK AYA said...

hmmm mesti perempuan tu kalu mcm tu..

ni kalau belum ada bedung bayi dan set bersalin boleh order dari k.aya ye...nak abiskan stok dan tutup blog

yuka said...

Chaon- kalau bab vokal selalu pompuan menang...hik3

Mawaddah- kalau comey tu mcm mak dia la kot..hehhehe

Floellen- harap2 masin mulut flowllwn kak yuka dpt baby girl...girl power!!! harap2 semua ok dan selamat

Mario- betul tu lelaki ke pompuan perkara ke-2 yg penting selamat semuanya...berdebar gak ni

ejum- memang seronok nak tambah ahli keluarga..lepas ni keter pun tukar la kot...tak muat dah ramai2

kak aya- ada jual bedung ker? boleh bagi spesial diskaun la ek?

dunspeak♥ said...

semoga selamat ya :)

yuka said...

dunspeak - tq yea

iza said...

Salam...

rasanya mcm pompuan tu...tahniah...
Org beranak ramai ni mesti berani kan. Iza dulu, pengalaman pertama dah menyebabkan iza fobia nak mengandung lg.......

yuka said...

iza- harap2 pompuan...masa baru2 beranak memang fobia nak mengandung lagi...pastu bila dah lama2 lupa la semua fobia tu...rugi tau kalau anak tak ramai

ASaDa RyutaRo said...

baby tu masih malu2 tak nak tunjuk kat org.. hehe =P

semoga sihat selalu.. hope lelaki.. leh tambah orang untuk jaga akak2 dia nti. hehe =)

h4ni3 said...

dia nak bagi surprise tuuuu
ready baju putih, kuning. ijau. oren hehehe

yuka said...

Asada ryutaro - best gak kan bila taktau jantina ni...baru saspen sikit

h4ni3- surprise..nak siap baju pink byk2 kot2 boleh dapat pompuan...hik3