Wednesday, September 15, 2010

Hari Raya dan UPSR

Rasanya masih belum terlambat untuk yuka mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua Muslimin dan Muslimat yang mengunjungi blog yuka ni.  hari ini 6 syawal , yuka dah mula bekerja...dah tak larat nak pergi raya wehhh...lagi 1 mood raya tahun ini agak berkurangan kerana anak yuka akan mengambil UPSR...jadi takkanla anak nak ambik UPSR mak nak beraya sakan kan?... berbalik kepada cerita UPSR tu cikgu tusyen anak aku tu sangat bersemengat nak memulakan kelas tusyen...kalau boleh hari raya ke-2 dah nak mula ajar..tapi mana bley kan...masa tu dok di kampung lagi...selepas tawar menawar dengan dia akhirnya kelas tusyen anak aku mula pada hari raya ke -4... aku memang puji la sikap perihatin cikgu tusyen tu...hari raya ke-4 tu dia bagi tusyen dari pukol 2.00-5.30 ptg... sampai tak larat nak aku kata...dia tu siap bagi air kotak bagai untuk anak aku tu... tapi memang kebiasaan pun mcm tu...kalau pi tusyen dia bagi air dutchlady  la, cokelat cadbury la dan macam2 lagi la...mungkin jugak sebab yg belajar dengan dia anak aku sorang jer jadi bolehla bagi macam2...masa anak ku pegi tusyen tu dia kata kat anak aku raya sakan... pastu aku kata kat anak aku tu kenapa tak cakap raya setahun sekali jadi kena sakan la...pastu anak aku kata mana boleh kata macam tu sebab cikgu tu tanya dia...dalam seumor hidup berapa kali boleh ambik UPSR? berdasarkan soalan cikgu tu aku buat kesimpulan kena pulun sakan untuk UPSR tu dari beraya sakan...

harini suasana kat ofis agak lengang kerana ramai yang masih bercuti...staff aku semua cuti...jadi bila staff aku xder secara tidak langsung kerja aku pun takder la...makanya dapatla aku guna kesempatan ini untk BW dan juga untuk update blog....

5 comments:

Queen said...

jalan pun lengang kan..hee...adik pun UPSR tahun nie..tgk main je banyak dari belajar nye..haih...

Queen said...

jalan pun lengang kan..hee...adik pun UPSR tahun nie..tgk main je banyak dari belajar nye..haih...

liza said...

ooo ambik kesempatan orang x der update blog yer ha ha report dengan bos kang he he he ..jangan marah k !!

Nur Hawa Mohd Zin said...

analk-anak masih mood raya lagi ke kak?

yuka said...

queen- gudluck untuk adik queen..

liza- biasala ... sesekali updtae blog time keje...xder keje nak buat maa...

awe- anak yang nak ambik upsr tu memang kurang mood raya dia.. tp mak dia raya sakan