Monday, September 6, 2010

Dia...Lelaki Melayu Terakhir

Terjawab sudah persoalan dan tiada lagi surprise meprise tentang baby dalam perut aku ni... lastweek masa aku beria-ia nak tau jantina dia, dia malu2 takmau tunjuk...tp bila aku nak bagi surprise takmau tau jantina dia ... selamba jer dia bg tengok...aku pun lupa nak pesan dengan doktor tu jangan bagitau jantina baby tu...tapi dah terlambat...tp ok gak bila dah tau ni kan..senang nak buat persiapan...boleh beli kaler biru2 bagai...dah boleh cari nama siap2...sebelum ni aku sangka nak dapat baby girl...so aku hanya mencari nama2 pompuan je la...mulai sekarang aku kena cari nama lelaki pulakla...tapi nama pompuan pun aku nak cari gak...manala tau kot2 berlaku keajaiban...ingatkan lelaki tetiba yang kuar tu pompuan...kan?kan?kan?

22 comments:

makdara TERDIVA said...

kena standby dua2 skali tak delah gelabah bila dah kuar tak same mcm yg dijangka..hehe

tp semua anak2 MDT memang sendiri dah rase..tak scan pun naluri hati ni memang dapat agak yg itu boy @ girl.. :)

selamat hari raya , maaf zahir batin..& take care

yuka said...

MDT- gerak hati yuka rasa mcm boy tapi ultrasound tu kata boy....

Queen said...

happy for you...

Azmi said...

selaamt dpt baby la...
hehe..
baby boy plak tu

h4ni3 said...

Alhamdulillah..
yang penting sihat n selamat kan sis =)

yuka said...

Queen- tq dear

Azmi- mekaseyyy

yuka said...

h4ni3- yer betul tu...x sabar nak tunggu baby tu kuar...kot2 muka dia mcm dimas...hahhahaha

sweet-ladybird said...

bestnye ada baby.. :)

moga2 selamat semuanya..

yuka said...

sweet-ladybird - terima kasih

ejum said...

Alhamdulliah..moga baby sehat sentiasa bsama mummy nya.hehe

yuka said...

ejum- tq ejum...

izee said...

Hi yuka!! tahniahh dpt baby boy ek!! insyaAllah..slm kenal dri izee yer :D

Love is Life said...

tahniah....:)

yuka said...

Love is Life - thanks

munna said...

wah.. tahniah.. ni yg keberapa?

yuka said...

munna - tq...yg ke-5 daa...

piewahid said...

alhamdulillah dan tahniah. semoga semuanya dpermudahkan dan sihat sejahtera.

*************************************

1. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

2. Semoga segala doa, ibadah dan taubat kita dimakbulkan-Nya dan semoga berbahagia dunia akhirat.

3. Terima kasih sudi menjalin silaturrahim yang sungguh bermakna & berkongsi pengalaman yang sangat berharga.

4. Terima kasih juga kerana sentiasa memberi sokongan.

5. Berhati-hati di jalanraya.

yuka said...

piewahid - terimakasih dan selamat hari raya

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah!!!!! tahniah ye kak..berapa boy dan berapa gurl anak akak skunk?

yuka said...

hawa - tq..sekarang ada 2 psg...no 1 dgn 4 lelaki..pompuan kt tgh2

Nur Hawa Mohd Zin said...

wahhh...alhamdulillah...macam awe punye adik beradik...dua lelaki awal, lepas tu dua perempuan..bongsu lelaki.... :)

yuka said...

hawa- ooo ye ker...tp kan teringin nak dapat baby girl sbb yg no 4 kan boy dah...tp dah rezeki nak dpt boy lagi kan...tetap bersyukur