Sunday, June 28, 2009

Kursus di Langkawi...

Dayang Bunting Sedang Tidur




Pada hari khamis 25/6/09 aku telah ke langkawi lagi ( munkin kali yang 37 kot...hik3) untuk berkursus...kursus ini melibatkan semua staff dan pegawai di ofis aku...atas sebab itu la ianya diadakan pada hari cuti...kalau buat hari biasa saper lak nak jaga ofis kan? Mula tu aku rasa macam tak best jer nak pi langkawi ni sebab dah selalu sangat...tapi ternyata pemergian aku ke langkawi ini sangat bermakna dan berbeza dari sebelum2 nya.. Nak tau sebab apa? sebabnya kan dalam kursus kali ini kami dibawa untuk Island Hoping....kami ke pulau beras basah, pulau dayang bunting dan geopark ( tempat bg helang makan) . walaupun dah 36 kali aku langkawi, inilah kali pertama aku sampai ke tasik dayang bunting... kat tasik tu aku sangat berhati-hati...takut air tasik termasuk dalam mulut...hik3...bukannya apa kalau dibuatnya semua yang pergi tu pegnen lumpuh la ofis aku tahun depan...hehhehe. Gurauan semata-mata yer tuan2 dan puan2....

berposing sebelum memulakan permainan


Sebelah malamnyer pulak ada pertandingan bowling... kene main sampai 4 game...penat tuuuu ...bila game ke -4 nak angkat tangan sendiri pun dah tak larat...kalaula kena main sampai 5 game maunyer kena guna 2 belah tangan nak lontar bola tu....

Selain dari aktiviti diatas aku juga tak melupakan aktiviti membeli coklat...best sgt beli coklat kat sana tu ...antara yang aku beli coklat daim, kisses, kinder bueno, cadbury dan van houten...entry ni pun aku type sesambil makan coklat cadbury...ermmm sedapnya....

Harini semua orang kat ofis aku merungut sakit2 kaki... aku sendiri pun sakit yang teramat di bahagian perut betis...kalau orang tengok aku jalan harini memang buruk bebenor...tak ayu langsung...ni semua gara2 naik bukit untuk ke tasik dayang bunting tu la...

4 comments:

CikMin said...

uihhhh...sedapnyer cekelat langkawi...xmo pos kt kita sket ke....

yuka said...

cikmin - bukan taknak pos tp takut cekelat tu cair...birthday cikmin nanti yuka bg hadiah cekelat kinder joy...hik3

idahani said...

pd yang dah pegi byk kali mang rasa biasa jer..yang tak pernah pi perggh..jeles tau..coklat, minyak wangi terbyg2 kat mata tau..hehehehe

yuka said...

idahani- hujong tahun ni ada LIMA langkawi...datangla beramai-ramai...tapi time tu org ramai...serba serbi mahal