Wednesday, June 10, 2009

Kenangan di Perantauan - episode ' apa ada pada nama'

Untuk kenangan di perantau ni aku nak cerita satu lagi kisah yang kelakar la jugak pada pendapatan pendapat aku nih...
kisahnya macam ni... masa kat sana tu kan kitorang sewa rumah beramai-ramai sebab nak jimatkan kos ( tp tak la seramai bangla2 kat sini sewa rumah tu...yg kadangkala mencecah 20 orang 1 rumah) . rumah yang kami sewa tu ada 4 bilik...2 bilik di huni oleh 2 rg budak2 bujang mana kala 2 bilik lagi di huni oleh pasangan kelamin (termasuk pasangan aku la tu) jd dlm rumah tu ada 6 orang dewasa...budak2 bujang itu dikenali sebagai abg hayat dan sol...yang pasangan kelamin tu dikenali sebagai mail dan isterinya shimah...masa mula2 belajar kat sana semua pelajar kena isi form untuk national helath service tu... dalam form tu diminta nama orang2 yang tinggal serumah...so masing-masing la pakat dok isi form tu... dah siap isi si mail la tukang kutip...dia tu macam ketua la untuk rumah tu....sekali tu bila dia semak jer borang tu terus dia ketawa...pastu dia cakap " ni saper ni yang pandai2 tukar nama bini orang ni?" pastu budak bujang tu jawab " betul la kan wife engkau nama shimah" kemudian simail tu kata " memang la nama dia shimah tp nama penuh dia maizatul shima...yang korang pandai2 tulis norhashimah ni kenaper?"...pastu kan semua ketawa...hik3

p/s: miss u so much kak shima

2 comments:

sya said...

Ha ha ha org kalau dengar nama Shimah aje terus fikir nama mesti Hashimah atau NoorHashimah kan?

yuka said...

kaksya- tu la pasal...diorang tu tak tanya dah terus tulis jer... kelakar la bila mail tu kata saper yang pandai2 tukar nama bini orang ni...