Sunday, June 21, 2009

Aktiviti hujung minggu...

hujung minggu aku berjalan dengan lancar...birthday ebiboy pun selamat diadakan dalam suasana yang ringkas dan berhemat sekali...Sempena birthday dia tu aku belikan keter kontrol...dia yang pilih sendiri...mula tu aku nak la beli laptop menan utk bebudak tu kat dia... bila dia tgk laptop tu dia mcm nak la kan...sekali bila buka jer laptop tu dia tgk skrin tak sama dengan laptop betul2 terus dia pegi tempat len...

Lepas aktiviti membeli tu aku pun balik ke kg ( rumah mertua aku)... sebenarnyer diorang xder sbb baru jer pergi mengerjakan umrah hari kamis lepas...sepeninggalan mereka rumah itu di jaga oleh kakak ipar aku dan keluarganya...kebetulan pulak anak2 dia sedang bercuti sekarang... kakak ipar aku la yang suruh kitorang balik supaya rumah itu akan lebih meriah... Dikesempatan itu aku telah menunjukkan kepakaran aku memasak char koe teow... memang mendapat sambutan hebat la kan...2 hari berturut-turut la kitorang makan char koe teow tu.... ahaks.

Malam tadi lepas dinner kami pun bertolak balik ke rumah...ikut pelan aku, aku nak balik awal sebab aku kurang mahir drive malam2 ...sebab jarang drive waktu malam... tapi kakak ipar aku tu beria-ia suh makan malam dulu maka terpaksa la aku balik malam... so berkonvoi la aku dan keter hubby balik rumah...

Hari ini ahad tapi di kedah ni hari belerja...so aku bekerja macam biasa cuma td tu aku keluar sekejap untuk pergi sekolah anak aku... hari ini ibubapa kena pegi ambik report card... report tersebut boleh diambil mulai pukul 10.15 pagi bagi pelajar tahap 1 dan pukul 10.45 bagi tahap 2. Aku sampai disekolah diorang pukul 10.30. Nasib baik aku tak kena tunggu lama . pukul 11.00 aku dah selesai semua...selepas aku antar diorang balik rumah aku pun pergi ofis semula...tapi baru halfway aku teringat harini rehat kol 12.15 - 2.45. Sedangkan waktu tu dah 11.45. Alang2 la pulak sebab aku memang bercadang nak kuar beli barang sikit time lunch tu...jadi aku tak jadi nak ke ofis sebaliknya aku terus singgah central square... tapi kan masa kt situ aku mcm seriau2 la jugak kot2 ada orang nampak... bila jam dah 12.15 baru aku rasa dapat berjalan-jalan dengan aman... Tapi tak lama pun aku kat situ...selesai beli barang aku terus pegi ofis...belum pukul 1 aku dah sampai ofis...lengang ofis time ni sbb ramai yang keluar/balik rumah...aku memang suka suasana begini , boleh buat kerja blogging dengan aman....hehehe

p/s: masa kat kelas anak aku yg darjah 3 td tu aku seronok sangat...tapi tak boleh nak cerita kat sini...satgi orang kata aku perasan pulak...hehhehe.

2 comments:

CikMin said...

dah tau...mesti ada yg kata 'ingat kan kakak'...rupenyer mak ek....hehehe..teka jek...atau ada yg kata...cantik la...mak sape la ek...huhuhu...

yuka said...

cikmin- hampir tepat dah tu....hik3