Friday, June 19, 2009

Selamat Ulang Tahun Sayang....

Hari ini hari ulang tahun ebiboy yang ke-3... Nama sebenarnyer Muhammad Thaqif . Nama manjanya ebiboy tp kalau nak cepat jadi ebi/b/eboy dan baby jer...dia sendiri kalau cakap akan membahasakan dirinya sebagai baby...sekarang ni ok la kan panggil baby... bila dah sekolah nanti mesti dia segan di panggil baby depan kawan2 kan? kalau awek dia yang panggil munkin dia tak segan kot...hik3

Aku lahir ebiboy ni lewat 5 hari... dan ketika pegi rutin checkup doktor kata ebiboy ni agak kecil jika dibandingkan dengan anak2 aku yang lain...yang mana semua dilahirkan melebihi 3 kg... doktor tu cakap berat maksimum dia pun mungkin dalam 3 kg jer...yg tu pada pertengahan kehamilan... Aku rasa ok la kan kalau tak besar sangat senang la sikit time nak deliver tu... tapi ternyata susah jugak la nak lahirkan ebiboy ni...bila dah kuar aku dengar doktor tu kata besar jugak baby ni...bila timbang berat dia 3.9 kg...nah ambik kau... anak aku yang paling berat tu....aku rasa kelewatan 5 hari itu telah menyebabkan penambahan berat yang drastik ebiboy itu... Pastukan elok jer ebiboy lahir aku pun dengar azan zohor dari mesjid berdekatan....kalau bahasa utara ni time tu dikata 'tengah rembang'...


Pada umor 3 tahun ni ebiboy aku ni masih terhad vocabulary nyer...cakap pun belum menggunakan ayat yang lengkap....Ayat yang dia buat tak penah lebih dari 5 perkataan...Tapi kalau bab tv dia terer...dia dah hafal nombor untuk channel kat tv tu...contohnyer kalau aku mintak dia bukak AXN/Astro RIA/TV3/121 laju jer dia tekan...apatah lagi kalau suruh buka astro ceria...lagi la dia terer...begitu juga dengan laptop...dah pandai xplore untuk cari game di internet...sekarang ni kalau aku nak guna laptop kene sorok2 ataupun tunggu time dia tido sebabnya kalau dia nampak laptop aku dia akan rampas... dulu aku bg jugak dia guna laptops aku tp yg 1 tu sampai kene hantar kedai sbb rosak...sib baik masih under warranty kalau idak tak pasal jer terbang duit aku tu... sekarang ni aku hanya membenarkan dia main laptop daddy dia...tp dia mcm tak brp suka la pulak munkin sebab laptop tu lama sikit kot...memilih betulll

Untuk besday dia ni aku tak pk pun nak beli apa2 lagi...dia pun tak tuntut apa2 hadiah...so aku rasa nak buat derk jer la...(kejam kan? hahaha).

Kat bawah ini aku letak beberapa keping gambar ebiboy dari kecik hingga sekarang.... tapi mahap la yea sebab pic tu semua tak ikut turutan umor ebiboy...aku buat ikut dan jer...


Pic ni masa umor dia 4 bulan...mata sepet... ni la akibatnya bila mak dia suka sgt tengok citer korea.....



Pic ebiboy ketika berusia 44 hari....( bersama maknyer yg nk tumpang glemer...hik3)




ha ni la aktiviti dia seharian....


Pic bersama pelakon dunia anita...yang merupakan jiran aku ( citer kliwon td ada dia ni)




Main laptop lagi ...




Pose istimewa dari ebiboy




Bersama-sama abangnyer yang kuat menyakat...




Pic ni dia ambik sendiri guna hp aku...

Hrm itu jer la gambar yang aku nak tunjuk ...ekceli aku nak letak banyak tapi tak reti nak buat collage...nanti la kalau aku dah terer boleh la letak pic byk2...
Untuk ebiboy ...selamat hari jadi yang ke 3....semoga baby membesar menjadi anak yang soleh dan menjadi kebanggaan agama, bangsa dan negara....

8 comments:

CikMin said...

hepi besday to ebiboy...moga cemerlang dlm kehidupan dan menjadi anak yg mendengar kata...'ebiboy xyah minta 'eta' gan mummy tau...tp minta 'ebi tecik' lak...ahaks....

yuka said...

cikmin kalau nak bagi 'ebi tecik' ebiboy kene tunggu besday tahun depan la...tahun ni dah tak sempat...hik3

idahani said...

happy bday ebiboy..moga pjg umur n murah rezeki n tak lupa moga jd anak yg soleh..amiinn..

yuka said...

idahani - Insyallah...mudah2an

Jannah-Pipah said...

hahahaha
epi besday ebiboy!!!
syg ebiboy
nnt ada jodoh kita jumpa ek
warghaha

reena said...

hepi besday too... jgn noti2 k... sayang...

aNIe said...

Happy Birthday to ebiboy...hehehe...pelakon dunia anita tu feveret anak akak...

yuka said...

jannah-pipah - wokeyy nanti kita jumpa ya...jgn lupa bawak eta untuk ebiboy...hehehe

reena - tq yea aunty reena...dak aihh kita tak noti ler...adiah takder ker aunty?..(konon2 ebiboy la yang jawab ni...hik3)

kak aNIe - budak2 memang minat dgn dia tu... anak2 saya panggil dia kak anita padahal nama dia lain...anita ni kan peramah dan memang rajin melayan kanak2