Wednesday, April 1, 2009

ApRiL FooL Gurl...

Birthday Girl

Hari ini genap 11 tahun umor anak dara aku yang no 1 itu... Dia ni special sikit dari anak aku yang lain sebab aku lahirkan dia di luar negara... masa tu aku ikut soami aku yang blajar kat UK. pastu terdapat baby lak kat sana. Masa tengah pegnen dia tu aku risau jugak nak beranak di perantauan ni. iyerlakan saper yang nak jaga aku. pastu mana nak cari tok bidan nak urut2 badan aku lepas bersalin... tapi Syukur segalanya di permudahkan olehNya. Mudahjer baby aku tu kuar tak rasa sakit pun. xder pun kene jahit2. aku balik ke rumah keesokkan harinya tak nampak pun macam org baru deliver baby. Mujur jugak masa kat sana tu kami sewa rumah bersama-sama 1 lg pasangan dan 2 budak bujang. Jd kawan aku yang jaga aku mana kala budak2 bujang tu pulak tolong jaga anak aku yang eldest tu. Tapi ader peristiwa kelakar yang berlaku dipagi aku nak deliver baby tu. lebih kurang pukol 5 pg aku macam rasa dah ada tanda2 nak bersalin. so aku pun kejutkan suami aku. pastu dia pun kejut la kitorang punya housemate. dia nak ajak la sorang budak bujang tu temankan kami ke hospital. manakala yang sorang lagi tu tolong jagakan anak aku. bilik tido couple yg 1 lg tu kat bawah berhampiran entrance. jadi sementara suami aku nak ambik kereta aku pun bersiap2 depan pintu. kawan aku tu membantu aku pakai kot segala... sejuk la time tu sebab awal pagi...tgh kitorang dok kelam kabut macam tu tetiba ker suami kawan aku jatuh telentang sebab pitam. semua orang dah kelam kabut bantu dia pulak. aku yang nak beranak ni terus diabaikan. kelakar pulak bila ingat balik tragedi tu, isteri orang nak beranak suami orang lain pulak yang pitam... tu satu hal... yang ke 2 pulak memandangkan aku gave birth hari april fool, bila aku call ofis nak bagitau berita tu kawan2 aku kat ofis ingat aku nak kenekan diorang pulak... tapi pengalaman pegnen dan melahirkan baby kata sana tu memang sangat best sebab doctors and nurses kat sana sangat caring. Aku selau kene pegi spital masa tu sebab perut aku nampak kecik. aku dah cakap kat doktor tu memang perut aku macam tu so takyah la risau sgt tapi diorang taknak dengar la pulak. munkin depa bandingkan perut aku dengan pompuan omputih kat sana tu. aku tengok pun seriau. rasa macam ada 2-3 baby kat dalam tuh. Ada sekali masa gi check-up nurse tu ambik berat badan aku. dah selesai aku turun la kan dari penimbang tu..masa tu dia tengah tulis dalam kad aku ..wahh bising makcik nurse tu bila tengok aku dah turun. ingatkan sebab apa...rupanya dia suruh aku tunggu sampai dia habis tulis pastu dia nak bantu aku turun dari penimbang tu... hadoii risau terlampau la pulak... bukan tinggi pun benda tu...setengah kaki pun tak sampai...dia taktau yang aku dok pi keje hari2 lari2 kejar bas dan tube dengan member aku sampai tak hengat... kalau dia nampak aku macam tu pengsan apa...hehehe.



Berbalik cerita birthday anak aku ni, aku belom beli hadiah lagi kat dia. semalam dah beli jajan utk dia bawak kesekolah. dia nak celebrate dengan kawan2...


sedang mengepacked jajan sambil dibantu oleh bibik





Pic yang diambil pagi td sebelum anak aku pergi sekolah

2 comments:

CikMin said...

hepi belated besday ye...ada kena kena april fool x gan kwn2?

yuka said...

cikmin- takder kot dia tak cerita apa2 pun. pastu anak2 pun tahun ni macam tak peduli sgt dgn april fool tu. selalutu ada gak benda depa buat nak kenekan antara 1 sama lain