Tuesday, June 7, 2011

Nasi Kerabu Pasir Mas

Minggu lepas aku pi kelantan sebab ada kenduri kawen kat sana. Kenduri tu dibuat sebelah malam di KTC pada 3 hb. Oleh kerana 4 hb aku dapat banyak jemputan kenduri di  kedah ( 11 jemputan kalau tak silap aku) makanya pagi2 4hb aku dah bertolak balik. Lebih kurang pukul 7 kami check-out dari hotel untuk balik ke kedah. Kami singgah bekfes di Pasir Mas. aku singgah di 1 kedai yang agak besar dan pemakan kat situ pun ramai jugak. aku ambik 3 pinggan nasik kerabu berlaukkan ayam goreng lepas tu untuk minuman pulak 1cawan nescafe, 1 cawan milo dan 1 cawan teh o...korang agak2 berapa harga yang aku kena bayar?
Selamat meneka....

p/s: kepada ila, anastasyea dan c2u yang komen dalam entry sebelum2 ni, sori ya yuka belum dapat reply komen tu sebab ada masalah dekat komen box tu....

7 comments:

Liyana Zahim said...

Xley teka tp mmg kompem mahal.. Org klntn bese lau ngan org luar die kasi arge kaw2 punye! Hahahahahahahaha..

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan, blog yg menarik.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

RerameUngu said...

suka makan nasi kerabu

aNIe said...

Sedapnya nasi kerabu... akak teka dlm RM16.00 shj...hehehe

hani@debumelukut said...

mahal murah bergntung pada lauk..kalau nasi kerabu basic tu murah lah,,kalau dah lauk pauk segalaj enis mahal wei..

yuka said...

liyana- pandai teka yer..kak yuka pun bajet mesti mahal tp tak sangka la mahal sampai mcm tu

zuwairi- tq

rerama- kak yuka pun suka nasik kerabu...
anie- murahnyer kak anie jual...cemana nak kaya

hani- memang la kalau ada lauk tambahan jd mahal tp jgn terlampau la kan

Aida Omar said...

nasi kerabu yg sedap :)