Monday, December 7, 2009

Kisah sengal...

Pagi td ada la sorang staff aku tu bgtau yg smartkad ( untuk buat payment ) dia rosak...aku tanya dia cemana tau yang kad tu rosak....dia kata bila masuk kan no PIN kuar page cannot be displayed tu...aku tanya lagi dah check betul2 ker sebab kadang2 memang jd macam tu...dia kata dah...katanya ingatkan pc yang problem tp bila guna kad org lain di situ ok jer boleh guna...pastu bila try kad dia di pc lain pun memang tak boleh jugak...lagipun dia kata pegawai IT pun dah cuba bantu tgk kot2 pc yang rosak tp pc ok jer. memang kad yang rosak...so aku pun ok la kan nak kata apa lagi dah kad rosak kene apply yang baru la...tapi yang x best tu sekarang ni memang masa nazak kitorang ...baucer tengah banyak...bulan doblas dah tinggal brp hari jer...kalau apply kad tu 10 hari baru dapat...hadoii pening aku...yang kad tu pun masa ni la nak rosak...len kali rosak la bulan 6 ker bulan 2 ker xper la jugak...

Kemudian tu x sampai 20 minit dia tu datang lagi...kali ni dia panggil aku dengan nada yang sangat la lembut/lembik/gemalai dan yang sewaktu dengannya nada macam ayam patah leher....puannnnn...tgk ni kad saya...aku pun tgk la dari jauh....tapi nampak biasa jer...pastu aku pun tanya la kenapa....pastutu dia jawab kad saya ni bukan rosak tapi dah tamat temmmpohhhh.... saya tak perasannnn ( buat cakap lanjut2 dgn aku)....hish budak ni sengal betul aku sekeh jugak dia ni karang...kataku ( tapi dalam hati jer la)...nasib baik la harini kepala aku tak pening...tapi kalau pening pun takper sbb stok actifast byk lagi....hik3

6 comments:

CikMin said...

hahahaha...dok tgh bayangkan camne la staff tu ckp dgn yuka...wah..sudah byk stok ektifast eh..bagus2..

yuka said...

cikmin- dah salah depa sbb tu la depa cakap ala manja2 gitu...
stok ektifas ada lg 8 biji...

~@k1 is @utuMn!~ said...

hahahah!
mmg sengal 2..
hye2!!
thx dtg blog sy... =D

yuka said...

@ki- tq sbb layan citer sengal nih..

PiNk ButTeRfLy said...

kak yuka, mane shoutbox?

dapat cs atas kepale tadi. hehe..

sihat ke?

NiNa' said...

hehhehehe... alahai... x tgk tempoh upenye