Thursday, May 10, 2012

Susulan Kes Ibu Pukul Bayi


UPDATE : Kes Dera Bayi – Jawapan Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Semakan Berita Semasa di Laman Facebook menunjukkan pihak PDRM telah tampil memberikan respon balas terhadap video yang telah dikemukakan oleh orang ramai
STATUS VIDEO PENDERAAN BAYI
Berhubung dengan penyebaran video penderaan bayi melalui media sosial, PDRM telah menerima hampir 300 aduan dan komen daripada orang ramai yang rata-rata bersimpati dan prihatin dengan nasib bayi tersebut.
Untuk makluman, kes tersebut telah dilaporkan di IPD Petaling Jaya pada 29 Mei 2011 dan tangkapan telah dibuat pada hari yang sama. Pelaku merupakan ibu kandung kepada bayi perempuan yang didera.
Wanita tersebut kini sedang menjalani hukuman penjara selama 18 bulan bermula pada tarikh tangkapan di bawah Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001

Ini adalah apa yang aku baca dari beritasemasa.com .video kes pukul tu aku tak letak kat sini.sebab tak sampai hati. Aku cuma nak tolong sebarkan berita bahawa sipelaku yang merangkap ibu bayi itu telah pun menerima hukuman.

Kalau nak tau dengan lebih lanjut boleh dapatkan maklumat di beritasemasa.com

11 comments:

Minah Bunga said...

ibu yang kejam...kalaulah aku ada kat sana...akanku heret pempuan tu kat balai polis serta merta...

yuka said...

Minah Bunga- rasa menyesal tgk video tu..sampai sekarang dok terbayang2 baby tu nangis

el said...

el xleh tgk video org pukul kanak2...lagi2 kanak2 tu plak menangis kesakitan..n mmg el rs nak hempuk2 org yg berlaku kijam tu...

gnesop poseng said...

x sanggup nak wat entry dan letak video walaupun carian byk (comfirm) sbb sedih sgt tgk bayi tu..

kakngah said...

aku xnak tgk beb. kang emosi aku terganggu.... huhuhu!!

aNIe said...

Yuka...masa akak tengok video tu rasa nak pergi tarik je rambut mak dia tu... tapi tak taulah betul atau tidak...orang kata mak dia tu meroyan... dan anak tu hasil dari kejadian rogol.. tak taulah betul ke idak

yuka said...

el- itu yg kita tgk..entah2 ramai lag baby yg kene pukul mcm tu...
gnesop- yuka pun x letak video sbb tak sampai hati..tp nak share dengan org semua bahawa ibu tu dah di tangkap...sampai sekarang dok ingat kat baby tu....

yuka said...

kakngah- baik ko jangan tengok..kang menyesal macam aku ni...

kak aNie- pompuan yg rakam video tu boleh jer biar baby tu kene pukul...alasannya sbb dia penah halang tp dia pun kene belasah...dia yg besar pun tau sakit kalau kene belasah inikan pulak baby kecik mcm tu kan?...mmg nak nangis la tgk video tu...

beckhrooy said...

melampau sgt pkl anak kecil, guna henpon lagi, patut dipenjara lebih lama.

Anonymous said...

yg tukang amik video tu bralasan ja...kalo aku pmpuan same pmpuan, aku blasah je ibu bdk tu...pastu amik baby p wat report ape ada hal..bdk tu kecikk lagi mna tahu apa.....celaka pnya ibu

yuka said...

beckhrooy- memang melampau...kesian baby tu yg taktau apa2...

Anonymous- setuju dengan pendapat tu...boleh dia tgk je budak tu dipukul...