Sunday, May 20, 2012

Konsert Mania Final, UEFA Champion League, Piala FA

Malam tadi ada 3 pertandingan yang agak penting yang berlaku di dalam dan luar negara...


Yang pertama ...Konsert Mania Akhir...keputusan bagi konsert ini ialah Hafiz telah menjadi Juara Mania bagi musim yang pertama...Hadiah rm500,000.00 tuuuuu... untung la hafiz muda2 dah adsa duit banyak macam tu....
Tempat ke-2 dapat kat Stacey ...dia dapat rm200,000.00..best kan?
dan tempat ke-3 agak mengejutkan dapat kat Jac...Ingatkan Jac yang jadi juara berdasarkan peratusan undi masa awal2 tu dia yang dapat banyak sekali...pastu persembahan dia malam tadi pun dasyat gak...tengok-tengok dapat tempat ke-3 jer...tapi dapat  nombor 3 pun lumayan gak...dia dapat duit rm100,000.00..
ko ada?


(terkecik lak pic ni)
Peristiwa ke-2 yang peting dan ditunggu-tunggu oleh para kakibola ialah perlawanan diantara Bayern Munich vs Chelsea...setelah beberapa jam bertarung akhirnya piala itu dapat dekat Chelsea...lama gila depa main dari pukul 2.30pg sampai pukul 5.30pg kot baru abis...sebab ada masa tambahan dan sepakan penalti...sampaikan aku 2 kali bangun pastu 2 kali tertido pastu terbangun balik baru la game tu selesai...masa aku bangun pukul 5.45 pagi tu tengok diorang dah nak habis bagi medal/piala


Pertandingan yang ke-3 pulak bolasepak piala FA...game ni diantara Kelantan dan Sime Darby...Yang menjai juara ialah Kelantan...tapi aku tak tengok game ni malam tadi sebab waktu tu aku dok sebok tengok MANIA kat astro...Tahniah Kelantan...

p/s: aku tertanya-tanya gak siapa penyokong simedarby tu ek?

8 comments:

sis92 said...

haha sis tgok kelate jep..

syiela said...

tengok kejap je mania ni.en.somi tengok bola hehehhe tahniah hafiz

yuka said...

sis92 - tengok kelate ke tgk apex? hehhee

syiela- kak yuka dpt tgk mania sepenuhnya sbb suami tak minat klate..huhuhu

KorN said...

den org perak, jadi den sokong perak jer... btw bravoo klate

caliph shuriken said...

dasat laa hafiz menang half million tu, huh...

shida'R said...

hehe..sya tgk2 dua2 agak se nk taman tukar..kalo iklan tuko2 hehe..tp puas hati juga hafiz mng =)

yana halim said...

hahaha..... x tengok dua2. dah jarang layan tv. Apa2 pun tahniah kat kelantan dan Hafiz. Murah rezeki korang ye... :)

yuka said...

Korn- kak yuka lahir di kelantan membesar di penang sekarang dok di kedah...nak sokong team mana ek?

caliph- bestkan jadi mcm hafiz tu..tak sampai 6 bulan dpt 1/2 juta..

shida- sama la kak yuka pun kejap2 tukar channel...hehe

yana- kalau tak layan tv dok buat apa time2 mcm tu?