Thursday, March 17, 2011

Tuah Ayam Nampak Di Kaki Tuah Kawan Aku Nampak Di Facebook

Beberapa minggu lepas ketika aku sedang melayan FB aku tertengok kawan aku Lin ( bukan nama sebenar) di wall kawan aku yang nama dia nana...komen beliau berbunyi begini  "nana.tadi saje ajak hubby gi tengok kete.dia belikan I my dream car!luv it." terpegun aku dengan statement itu...tak sangka aku begitu mudahnya kawan aku tu beli kereta...macam nak beli kereta mainan je kan...bukan sembarangan kereta..dream car pulak tu...kalau dream car mestila  kereta yang mahal2..kereta yang harga below 100k dah tentu tak masuk dalam senarai...bertuah sungguh kawan aku tu... tak payah fikir banyak2 bila nak beli kereta...sambil jalan2 pun boleh beli...kalau aku saja ajak hb aku tengok keter macam tu...jangankan nak beli dream car, suruh  beli kereta F1 yang harga rm9.90 kat shell tu pun belum tentu hb aku nak beli...huhuhu


Aku teringin la nak tau apa jenis kereta yang kawan aku beli tu...nak tanya segan la pulak...satgi dia kata aku ni bizibodi ...tunggu punya tunggu punya tunggu...berkat kesabaran aku menunggu, hari ni terjawab lah persoalan aku tu...aku nampak dah keter impian kawan aku tu di FB...



Inilah rupa kereta idaman kawan aku tu...mini cooper tau!!


10 comments:

kakngah said...

wah... btl2 bertuah kwn ko tu..
semoga dia berbahagia..
:)

Nobita Sensei said...

bagi kete entah-entah pujuk nak kawin lagi satu kut? haaa..bahaye. hehe.

yuka said...

kakngah- mmg bertuahla dia tu...lastyear suami dia bwk pi buat haji....

Nobita- harap2 takder udang di sebalik kereta..

Jannah Miho said...

waahh,,bestnyaa..kakak nak kawin ngn laki dia la..hahahah :D

qellissa said...

alahai, my dream car too...ntah bila lah nk dpt ni...

aNIe said...

Yuka... bukan senang nak mintak suami beli kereta idaman tu... mesti suami dia loaded tu...tuah dia kan?

sumanje said...

hi ..
sis yuka

yuka said...

Jannah- keter idaman kakak tu yg ABJ tu kan? hehehe

qellissa- my dream car too...tp tak mungkin yuka beli kot keter tu sbb size dia x pdn dgn harga...

Kak Anie- mesti loaded tu kalau tidak xkan senang2 nak beli keter mahal2 mcm tu...bertuah sungguh kwn yuka tu..

sumanje- hai su..hari pi blog sue kak yuka cari shoutbox x jumpa la

EJA said...

bestnye klu eja dpt cam tu :)

FaTin.FiRDaUs said...

untungnye dy.. :)