Thursday, July 22, 2010

Saman...saman...saman

Adoii pening kepala...roadtax keter dah nak mati...tp kalau nak renew kene setel saman2 yang ada dulu...kalau ada 1 saman...or 2 saman or 3 saman takper gak... ni ada sampai 26!!! Ada tak sesaper kat sini nak bagi sumbangan untuk aku setelkan saman2 itew?

23 comments:

kakngah said...

26 saman???? banyaknye..
saman speed trap ke???

yuka said...

kakngah- majoriti tu speed trap...pastu ada 3-4 saman saman parking polis trafik punya...
lepas ni pi keje naik beskal la

Ieda Al-Habsyi said...

ahahaha! byk tu saman,mesti bwk kete deras :)

yuka said...

yg bawak keter deras tu hb yg saman parking tu saya la...hik3

Queen said...

banyak nye saman...huhuhu

Kak Anie said...

26?? Yuka...kenapa tu...speeding ke? Hahhaa...nanti cakap hubby masuk kat F1....saman parking tu mesti sebab kes malas nak masuk tempat parking..heheheh

yuka said...

Queen - tu la pasal...dulu ada saman pun leh renew roadtax..sekarang da tak bley... saman terkumpul la tu

amira said...

aduihh...seksa nak bayoo..
len kali jgn deras sgt..

yuka said...

amira- memang seksala kan sekarang dah xder diskaun... menyesal dahulu pendapatan...menyesal kemudian tidak berguna

fikaryna said...

waa..banyaknya..mau p cek jugak nih..

Tie-Ibu wawanisolehah said...

uih r tax kita mati bln 11..risau gak kot ada saman..puh kiri, puh kanan..harap2 takde

yuka said...

Kak anie- atas hiway mmg syok speed kan...yg parking tu time yuka kuar shopping waktu lunch malas nak masuk parking kt basement tu..so parking la tepi jalan depan shopping complex tu...bila kuar dah nampak surat saman kt keter tu...pastu minggu depan tu buat lagi...hik3

yuka said...

fikaryna - baik pegi check...haritu nampak kt blog manatah dia kata ct dgn datuk k ada byk saman tak sangka la pulak keter sendiri pun byk gak saman...

Tie-Ibu- mudah2an keter tie dijauhkan dari saman....aminnn

munna said...

banyaknya ..... ni mesti selalu merempit bawa kereta

yuka said...

munna- hb tu la suka merempit macam tu...kalau yuka ni seorang pemandu yang berhemah..ahaks

azremy said...

patuhilah undang undang

ieyza said...

salam dear....
banyaknyer saman...takleh ke u mintak tlg dgn tmpt u renew insuran tu untuk tutup jap all u punyer saman tu...pas tu u renew je insuran n roadtax...then pas tu...baru la bayar sumer saman2 tu one by one....

Chaon Cornerz said...

biar betol 26 saman..?? banyak gile tue.. minta la discount sikit kat dorang kak..

noor said...

sama la kita...sy kena saman thn 2008, nak renew roadtax thn 2008 n 2009 tak de prob, tp utk 2010 sangkut...polis dah link ngan jpj..malu jer bila ejen bgtau ada saman tak bayar...hubby g la menapak balai polis jln bandar dgn surat rayuan utk byr saman...kat kaunter tulis "TIADA RAYUAN"...sabo je lah...mmg ramai org kat balai skang settlekan saman..

PiNk ButTeRfLy said...

sampai 26?????

memang ganas la kak yuka ni. huhu..

uncle said...

aduhhh teringat benda ni..uncle bulan 11 nak kena settle...saman tak berani nak tengok..boleh rabak poket dibuatnya..bonus mcm takde apa2 jer

yuka said...

azremy- baik tuan

ieyza - dah try tanya dia tu kata dari 26 saman tu ada 6-7 yg wajib dibayar kalau nak renew r/tax tu...yang lain2 tu pun kene bayar gak tp boleh bayar lepas tu la...7 saman tu kali 300 hengget pun byk gak tu campur duit nak renew insurans/r/tax lagi...mau dekat 4k gak tu..adoii...larila bajet baju raya tahun ni...

Chaon- sekarang ni dah xder diskaun2 dah...sekarang diorang tgh nk dptkan income untuk kerajaan....

noor - tu la dulu JPJ dgn polis tak link...sekarang depa dah kawtim... keter2 pulak semua nama hubby... selagi dia tak setel saman semua keter la tak leh nak renew r/tax tu nasib baik keter2 tu tak mati r/tax serentak...kalau tidak kene pi ofis naik basikal la...hahhaa

uncle- samala mcm hubby org suruh check saman taknak...sekali dapat tau ada 26 saman..baru kelam kabut

ASaDa RyutaRo said...

mak aih.. sampai 26 saman tu. adeh.. semoga dapat d setel dengan best,, err..