Tuesday, July 6, 2010

Paul the octopus


Selamat Pagi Semua....Pagi tadi yuka tertengok tajuk dalam Utusan Malaysia yang mengatakan sotong paul memilih sepanyol untuk perlawanan semi final nanti...terkejut gak la kan walaupun kita tak boleh percaya benda2 macam ni tapi setakat ini apa yang diramalkan benar belaka....Kalau German kalah susah lah  aku...takkan nak tukar nama lagi kan...dulu aku guna nama yuKAKA-luv pastu brazil kalah...sekarang aku guna nama yuka podolski-luv tapi paul ni kata german nak kalah pulak dah...

Tadi tu aku try la cari maklumat sotong ni kat internet...pastu aku terjumpa 1   artikel yang mengatakan berita itu palsu belaka...sebenarnya gambar itu telah di super impose bukannya asli... dalam artikel itu mengatakan sotong paul ni takkan buat ramalan sehinggalah selasa malam....

sama kan gambar ni ..cuma bendera tu jer tukar



Kalau nak baca cerita lanjut boleh la tengok kat SINI

sekian laporan dari yuka podolski-luv....

p/s: agak2 kan sotong paul tu kalau buat sotong goreng tepung sedap tak?

9 comments:

ejaMaria said...

eh kat tv3 lepas hujung berita kan sotong paul ni slalu keluar... bukan gambar tapi video... cam ne plak nih?

Cik Bucken said...

ishhhhh baru je nak melompat2 bile die kate spain mng td..

zulkbo said...

salam..
macam-macam
he he..

Dreamerz said...

Owh ingatkan betul2 dah buat prediction. Baru jek nak jump with joy. I don't believe in it. But it just adds fun to world cup jek kan.

cikmin said...

wah..hebat giler..ada macam2 nama sekarang..kahkahkah..

yuka said...

zulkbo- memang worldcup kali ni mcm2 adadan penuh dengan kejutan...

Dreamerz - hehehe kita bukan leh percaya sotong tu kan...mungkin ramalan dia sebelum ni kebetulan jer..tapi best gak ada paul ni..memeriahkan worldcup...

cimin- soong tu buat yong tau fu sedaptak? hik3

sakurada said...

oo..ye ke.. ambe pn gk wt post pasal octopus ni td.. xtau la plak palsu.. kuang aja btul..hahaah..

yuka said...

sakurada- mula2 palsu..lepas tu paul sebenar pun pilih spain gak

Anonymous said...

Now that we have described discount links of london the one way linking process, how can you get links of london silver websites to link just to you? One answer is that it is links of london sale dependent on your sites content, especially if you links london jewellery have unique content. Other websites will link cheap links of london to you if you have interesting content that links london bracelet compliments their content. The problem is that you london links charms really have to have something exceptional. links of london watches sale One easy way to get a type of one way link called discount links of london rings a back-link. These are links to articles that you cheap links of london necklaces have written and distributed through article directories.