Monday, July 27, 2009

kuching oh kuching

sekarang ni aku sedang menghitung hari untuk ke kuching. Serawak jer satu2nya negeri yang aku tak penah sampai di Mesia ni....so pemergian aku kali ini untuk melengkapkan program 1 malaysia aku tu la...hik3...program ni aku rancang nak pi sama2 dengan cikmin konon2 nak sambut besday kitorang kat sana...tapi kita hanya merancang.... masa pelan ni dibuat cikmin lom pegnen dan masatu jugak takder H1N1 ni yang ada cuma B1N1..hehehe...disebabkan 2 faktor itulah cikmin tak jadi pegi kuching tu...

Bagi aku pulak rancangan tetap diteruskan kerana anak2 aku dah tak sabar nak pegi..kesian pulak kalau nka dibatalkan...kalau nak tunggu H1N1 ni abis taktau bila pulak la penyakit ni nak hilang...cuma kena sentiasa berwaspada dan Tawakal jer la kan....

Sebenarnya aku dalam dilema jugak bila nak pi serawak ni sebabnya trip aku pergi bercuti ni pada 29/7-1hb ogos... flight dari kuching tu kol 9.30 mlm...sampai penang mesti la dalam kol 12.00 sampai umah aku pulak dlm kol 1 mcm tu....pagi 2/8 tu aku kena pegi kuching pulak atas urusan kerja...flight kol 8..maknanya pukul 6 pg aku dah kene turun dari rumah... maknanya 5 jam jer aku kat rumah...
disebabkan faktor2 itu ada yg memberi cadangan supaya aku stay terus kat kuching tu tak yah balik dah...mula aku dah setuju.... so ofis aku pun batalkan tiket yang 2hb pagi tu...tp tetiba aku rasa sedeh dan sebab lak..iyerla kan pegi 1 family pastu aku kene tinggal sorang2 kat sana...aku mula la terpk cemana hb aku tu nak handle anak2 aku yg 4 orang tu sendirian atas kapal terbang tu...dah la 2hb tu besday hb aku tu pulak...yang paling aku tak sanggup nak kene tido kat hotel sorang2 kalau aku tak balik...setelah aku pk masak2 akhirnya pembatalan tiket aku tu telah ditarik balik....lagipun susah gak kalau tak balik...sbab nak kena bawak baju byk2 la pi kuching tu... daripada tak penah pegi serawak sekali pergi sampai 2 kali mcm tu...hambik kau...

4 comments:

CikMin said...

selamat berholiday ye..moga hepi2 kt sana...xde rezeki kita nak sambut besday sesama...len kali ok...muka yuka ada lam blog eyn la...hiks...

yuka said...

tq cikmin...selamat hari jadi yea...len kali kita celebrate sesama yea...nak pi jengah blog eryn pulak ni...nak tgk muka sendiri kat sana lak...hik3

sya said...

Kak sya ketawa baca posting sebelumnya..

yuka said...

kaksya - komen eryn yg selamba tu buat saya lg ketawa...