Wednesday, September 30, 2015

Vietnam - pre departure

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa.... Minta mahap banyak2 la sebab yuka lambat buat entry trip ke vet6 tu...almaklumla dah cuti lama..balik ofis keja 1 hari dah cuti lagi sebab raya haji..so x sempat la nak nak berblogging... ni pun curi-curi masa nak buat entry..

okehh since cerita pasai vietnam ni agak panjang sebab yuka nak share tips untuk percutian bajet dan sebagainya..maka cerita ini akan dibahagikan kepada beberapa bahagian...baru la tak letih orang nak baca iya dak?
Sehari sebelum fly ke vet6 yuka n family dah bertolak ke kl..yuka kan dok kedah...kalau beli tiket flight dari penang agak mahai..bila yuka kira dgn sempua lebih menjimat kan ambik tiket dari klia ja...kos minyak  tol hotel makan/minum dan parking kat klia hanya 50% dari tambang kapal terbang dari penang ke kl... 
Yuka pi vietnam tu angkot 1 rumah...suami isteri 4 orang anak + bibik..anak yg sulong tak ikut sebab dia x cuti....jadi bertujuh semuanya kami pergi lepas ditambah dengan kakak aku dengan anaknya..jd jumlah keseluruhan 9 orang...

jadi malam sebelum bertolak tu yuka cari hotel yang dekat dengan klia2..ciri-ciri hotel yang dicari cantik, murah ( x perlu ada swimming pool bagai sebab nak transit ja) dan mendapat review yang bagus dari pengunjung. setelah mabuat kajian maka yuka pun booking youniq hotel yang terletak di bandar baru salak tinggi... 
Sampai di hotel tu memang puas hati sebab memang youniq dan lawa serta bersih hotel tu...yuka ambik 1 bilik family dan 1 bilik standard termasuk breakfast harga untuk kedua2 bilik tersebut rm240 saja...memang berbaloi rasanya... cer tengok gambaq2 kat bawah ni...semua tu kat youniq hotel tu la...


                                                                     
                                        Ni bilik Standard yang di huni oleh anak2 dara dan                                                        bibik




Yang laluan untuk kebilik. masa nak masuk bilik tu cari nombor bilik tak jumpa...puas cari rupanya nombor dia besar gedabak tp kat sebelah bawah pintu....Yunik sangat kannnn.....hik2

yang pandangan lobi yang diambil dari restoran


Secara keseluruhannya yuka puas hatila dengan hotel ni..dan akan menginap lagi di sini kalau nk fly lagi...lagi 1 kan kalau korang nak jimat kos  parking di klia boleh ja park kereta kat hotel ni lepas tu ambik teksi pi airport...ramai yang baut macam tu..tapi en.hubby takmau so kitorang parking jer kat airport...

nota: parking di klia2 rm48/day kalau parking kereta kat hotel boleh naik van/teksi yang di caj rm 130.00 untuk pergi dan balik...so korang kira sendiri dan buat la pilihan... harga teksi tu boleh nego lagi tu....

bersambung 







4 comments:

Amanda Suria said...

Tak sabar tunggu update seterusnya

yuka said...

Amanda Suria- tq sebab sudi baca....

sedutzone said...

kirim ole ole nya ya... hikhikhikhik

Warga Faizworld said...

syoknyaa... tak sabar nak tunggu hapdet seterusnya.. :))
anyway, salam perkenalan daripada followers #2005

Jom FOLO kami