Monday, October 5, 2015

KLIA2- Vietnam : Day 1


Assalamualaikum  semua pembaca yuka-luv semoga sihat ceria hendaknya walaupun negara dilanda jerebu. memang tahun ni kita diduga dengan pelbagai musibah...Sabar dan Redha je la yea.....

Okeh berbalik kepada trip aku ke vietnam tu..ni nak sambung cerita lagi..harap dapat membantu korang yang nak pergi melancong di vetnam... 
Pagi yang nak terbang tu selepas check out di hotel kami pun bertolak ke KLIA2. First time ni aku naik dri klia2. Dulu2 kalau fly naik LCCT or KLIA or naik kat penang airport ja...Bila sampai di KLIA2 tu memang kagum la tengok..besar dan cantik rupanya..idakla macam lcct dulu tu kan..Memang mudah sebenarnya bawak kereta dan parkir kat klia2 ni..sebab kat situ ada banya  covered car park. dari sumber yang aku dapat katanya ada 6000 tempat parking kt situ...so memang xdak masalah la...dari tempat parking nak ke main building pun x jauh...

Masuk dalam main building aku nampak kakak aku dengan anak dia dok tunggu kami dah..kakak aku tinggal di parit buntar. diorang ebrtolak malam tadi dari taiping. (Naik bas eksres apatah dari taiping terus ke klia2. Tambang rm46 sorang. kak aku kata memang berbaloi. bas tu sangat selesa dan kerusi pulak yang boleh massage2 tu.syok kak aku kata asai terjaga dari tido ja tekan button massage.naik pukol 11 pukol 3 pagi dirang sampai klia2 dah. So korang yang dok area tepeng bolh la naik bas mcm tu kalau nak pi klia...senang jimat belanja kalau x ramai...kalau ramai berbaloi lagi bawak kereta

( yang tengah senyum tu kakak aku dan sebelah dia tu rasanya bibik aku kot)

Lepas dah check in n dah periksa imigresen bagai kami pun pi dekat pintu berlepas. kat situ ada buggy. Ingatkan untuk orang OKU dan orang tua ja..rupa2nya semua pun boleh naik...kebetulan time kami sampai kat situ buggy tu tengah free maka kami pun naik la..1 buggyi tu cukup untuk kami 9 orang...Syok... tengok orang lain kena berjalan kami goyang kaki ja atas buggy tu. 
Memang jauh jugakla jarak perjalanan ke gate tu.....berpeluh ketiak jugakla kalau berjalan


Ni ank bongsu aku tengah que nak mask pesawat

( aku dan anak beranak)



yang ni menu atas kapal terbang..ni nama nya roasted chicken apa tah.....lupa dah...yg ni x la berapa best sangat..anak aku yang lagi sorang makan macaroni cheese  and meatball (lupa nak ambik gambaq)...yang tu memang sedap . sapa suka spaggheti aku rekemen ambik macaroni tu dan order online. sebab makanan tu hanya available online. kalau nak beli masa kat awan depa x juai....Ada sesetengah makanan boleh beli masa kat awan biru tapi ikut nasib la...kadang-kadang sold out bila sampai turn korang..so nasihat aku beli online sebab makanan dapat awai dan murah....


yang ni tak sure la gambaq masa take off ka masa nak sampai.....

Korang baca dulu na entry ni..nanti yuka sambung lagi..nak siapkan keja pulak..


                                                                          -bersambung-

7 comments:

Ajuya Rashid said...

Xpenah smpai vietnam lagi..xsabar tgu next entry. Ecehh

yuka said...

Ajuya Rashid - btoi ka tak sabaq

Ungu Violet said...

saper yg botak kt dpn kakak u tu? hehe

Sham Stallion said...

Vietnam ek, mcm menarik je..

Chuu Muqhlis said...

Seronoknya dapat travel. Ntah bila ade peluang nak berjalan lagi

yuka said...

Ungu Violet - yang botak tu dreba buggy tu la...nak berkenalan dgn dia ke..hik2

Sham Stallion- Vietnam memang menarik tertarik n debom...rasa nak pi lagi ni

Chuu Muqhlis - now everyone can fly maa... bakk kata airasia....yang penting cuti kena ada ...so start kumpul cuti kaih

anais giada said...

A mummy movement ?" also notability as mastopexy ?" is a preoperative appendage to locomote the add of your breasts. During the activeness, degree spite is distant and titty tissue is reshaped to difference cipher and name the breasts to a higher ending raining. For more ==== >>>>>> http://guidemesupplements.com/derma-breast-lift/
Derma Breast Lift