Thursday, December 29, 2011

Contact Lens..


Saper pakai contact lens sila angguk kepala seploh kali. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10. ok dah. Entry aku hari ini ialah berkenaan contact lens. tapi bukan tentang penjagaan contact lens yer adik2 ..ceritanya ialah mengenai kisah benar yang berlaku pada aku pagi tadi semasa nak pakia contact lens ni. Oleh kerana insiden itu berlaku baru pagi tadi 29/12/2011 maka kes ni masih segar  dari ladang gitu.

Citernyer macam ni...pagi tadi seperti biasa aku nak pakai contact lens aku tu. Contact lens ni stok baru buka dari kotak..3-4 hari lepas aku dah pakai yg baru tapi rasa x selesa di mata macam ada yg tak kena jer dengan mender tu maka pagi tadi terpaksa la aku buka kotak baru. Oleh kerana takut mender yang aku pakai kali ini pun x selesa jugak aku pun buka dan ambil benda itu dengan sangat hati2...tapi sebelum pakai tu aku nak bilas dulu dengan solution. So aku pun tuang la solution banyak2 atas tapak tangan. kendian aku letak contact lens kat situ. pastu aku letak contact lens tu dihujung jari untu dimasukkan ke mata...tup2..tup2 apa yang berlaku? Aku tengok contact lens tu mcm kedut2 kat tepi tu...uwaaaaa macam nak nangis aku masa tu...takkan nak buka kotak baru lagi kan...rugi busat la aku...

Tapinasib baik aku tak panik..aku ambil keputusan nak bilas lagi sekali contact lens tu ...maka dengan itu aku pun mengambil botol solution tu....tapi yang mengghairahkan menghairankan aku tutup botol tu tak terbuka pun..padahal masa guna tadi aku belum tutup. aku dah cuak...air apa lak yang aku guna tadi tu...aku pun mula tengok balik kat situ botol apa yang dalam kedaan terbuka...bila tengok betul2 rupa2nya aku terguna toner safi rania gold daa.....

Moral of the story: Hati2 bila nak buat sesuatu perkara

26 comments:

SYANI said...

Lucu lak... nak ambil solution, tercurah toner yer... Next time hati2 yer.. Tak pasal2 kang mata pedih pulak..

yuka said...

syani- tu la pasal...nsib baik boleh guna lagi contact lens tu

.: iEyLa :. said...

hihi..membazir je toner..hihi

yuka said...

ieyla- nasib baik contact lens selamat...kalau tidak lagi membazir

afzalsukasuki said...

hai makin kacak la akak aku sorang ni :)

remyhazza said...

ok latu.....
toner buat cuci mata pulak...he3

yuka said...

afzalsukasuki- dah kacak sejak 8 tahun lepas

remyhazza- nasib baik la tak jahanam contact lens tu

Koding said...

Tentu Iris akan kelihatan berwarna Gold..

❁ نور يوسمهانياي ❁ said...

Haha, funny situation . nice post :)

yuka said...

Iris kaler gold? takla kaler brown biasa2 jer. yg penting mata npk besar

ChaCha said...

hehe..adeiii...sudah rugi dia benda..hehehe

Amirul Amir said...

ni memang tahap rabun maksima ni..hehe

yuka said...

chacha- 1 jer rugi..contact lens tu berjaya diselamatkan

mirul- dah tua2 mcm tu la..hahha

♥AienNajwa♥ said...

ngiahahaha ! ~ lain kali kak tgok btol2..solution bertukar plak daaa..=)

yuka said...

aien- hehehe... nasib baikla toner tu pun brand murah jer..kalau skII mau nangis tu

Botak said...

kalau rabun., pakai spek., senang., tak banyak kerja., contact lens ni banyak kerja..

Lady Emilya said...

huhu, klaka laa..
nasib takde effect pape x)

Seri Bahasa said...

nasib baik lepas celup tak terus pasang kat mata...kalau tak naya jadinya...

SeseDaP RaSa said...

hak3..hak3..nasib bek x jadi apa2..

nur ika said...

haha!!tekun jaa ika baca ingtkn ending dya tragis tkot gak ika nk kai..rupanya lwk..haha!

Marvin Rangge Velasquez said...

haha! lucu =p

farz zull said...

uishh, nasib tak pakai...bahaya2...;o

bubblylittlegurl said...

kalo nak guna kontek lens kene la hati-hati...takot jugak kalo ade irritation kt mate...huhu..penah tido dengan kontek lens sekali...bangun2 tue jenuh nak korek balik sbb da naek kt atas..cemas toksah nak cakap la...huhu..guna acuvue kalo nak selamat...

DAYANG. said...

lucu lak :)

Zie Fauzi said...

Aiyookkk..mcmana boleh salah ni kak.. Adehh.. mata x jadi apa2 ke.. Kalau zie la mau pedih mata tu 24 jam..

Btw, dah lama x pakai contact lens sejak2 dh kawin ni.. :)

john janson said...

haha,akak ni...
nk tnye ni mmg kne ke ltak solution tu sblom pkai....n then klau da ltak,prlu ke buang solution tu yg bru sje dtitiskan kat lens tu...n then pakai...cenggitu?saya pakai renu solution daaaaaaaaa