Saturday, December 11, 2010

kisah 30 November 2010...

Salam semua... entry kali ini aku nak bercerita tentang peristiwa yang berlaku pada 30 november 2010... Seperti yang aku dah cerita dalam entry sebelum ni, baby aku telah selamat dilahirkan pada 30hb jam 10.13 malam...sebaik sahaja aku kuar dari labour room aku mula la msng'sms' dan mms kawan2 rapat aku... tapi dalam ramai2 yang aku sms tu aku tertinggal sorang kawan aku tu...dulu aku dgn dia keja 1 ofis...memang kami sgt rapat..ketika aku mengandung anak ke-4 dia yang sering teman aku pergi klinik...dia jugak yang rekemen doktor untuk aku...aku pun heran cemana aku boleh lupa nak bagitau dia...
lebih kurang 5 hari selepas baby aku lahir, aku dpt sms dari kawan aku tu...sebaik sahaja nampak dia dia di skrin aku mula rasa bersalah... kemudian aku pun baca sms kawan aku tu...panjang jugak la sms tu...dia bertanya akudah bersalin ke belum...bila baca ayat seterusnya aku sangat terkejut apabila dia mengatakan suami beliau telah meninggal dunia pada 30 november...hari yang sama anak aku dilahirkan...
Aku terus menelefon kawan aku tu untuk mengetahui dengan lebih jelas...
Sesungguhnya keterlupaan aku tu ada hikmahnya...kalau aku sms dia pada hari anak aku dilahirkan mesti waktu itu dia tengah bersedih sebab kehilangan orang tersayang...sedangkan aku pulak sedang gembira kerana kehadiran orang baru...

12 comments:

munna said...

itulah bila kita bergembira pasti ada org lain yang bersedih ... takziah buat kawan kak yuka

piewahid said...

Allah Maha Besar...

p/s- tahniah atas kelahiran cahaya mata yang baru. moga menjadi ank yg cemerlang dunia akhirat.

umie said...

tahniah yuka atas kelahiran baby baru...dan salam takziah atas kehilangan suami kawan tu..semoga rohnya dicucri rahmat..

yuka said...

munna/piewahid/umie- tq ya

APAN said...

hebat kan kuasa tuhan...
setiap mende ade hikmah...
huhu...

yuka said...

APAN- sesungguhnya Allah maha mengetahui..

kak long said...

ada hikmah disebalik nya...:(

yuka said...

kak long- betul tu

*azni* said...

tahniah..ade hikmah di sebalik yg terjadi..tahniah for the baby boy..comel sgt2 dia..

yuka said...

azni- tq...

ismay said...

semua ada hikmah ya

Rama2Ungu said...

ada hikmah disebalik kejadian...