Tuesday, December 14, 2010

Ahmad Maher Firas In Da House

Salam semua...untuk entry kali ini kau dengan sukacita nak mengumumkan bahawa nama baby aku yang baru ialah Ahmad Maher Firas... Mesti korang ingat aku ni inat maher zain..sebab tu nama anak aku tu MAHER...no..no..no...itu tak betull...( baca ayat ni ikut style shila rosli dalam cerita donut)...sebenarnya aku bukan peminat maher zain tu..tp lagu2 dia aku suka jugakla... HB aku tu lagila...dia taktau pun ada penyanyi nama maher zain....haru sungguh..padahal nama maher zain meletup-letup sekarang ni...
Sebenarnya puas jgakla nak cari nama anak aku ni..tak seperti nama anak2 yang lain belum lahir lagi aku dah siap nama...mungkin aku masih mengharapkan berlaku keajaiban di saat2 akhir...mana tau kan tetiba kuar baby girl..walaupun 2-3 kali scan nampak sah2 baby tu boy...ternyata keajaiban itu tidak berlaku.... oklah berbalik kisah nama tadi...setelah puas mencari akhirnya aku berkenan dengan nama firas ( bermaksud yg cerdik/celik akal) untuk melengkapkan nama itu kau nak letak nama dia muhammad firas...kemudian..FIL aku mencadangkan nama ahmad maher...jadi untuk tidak menghampakan mana2 pihak nama tersebut digabungkan....itulah asal usul disebalik nama anak aku tu...

22 comments:

umie said...

wah..sedap nama tu...tahniah...

yuka said...

umie- tq..

cikmin said...

hambooiiiii...punya lama la amik masa nak announce... :P

yuka said...

cikmin- baru daftar hari ahad tu...selagi x daftar x berani nak announce kot2 berubah

yuka said...

cikmin- baru daftar hari ahad tu...selagi x daftar x berani nak announce kot2 berubah

APAN said...

exotic nme tu....x penah jumpe lagi.huhu...

kalau ade anak nanti nak bgi nme pe la ye?

BezBuddy said...

congrats akak dpt baby bru..hope akak ngan baby sntiasa sihat...

to firas...jadi anak yg berguna pd agama dan keluarga k :)

saiful said...

wah! dapat baby boy, tahniah!

Kak Anie said...

Yuka...sedap nama baby...

Akak dulu pun masa mengandung dah sah2 doktor kata boy akak berharap dpt girl jugak

yuka said...

APAN- exotik dan klasik..hehehe dapat anak nanti bgtau kak yuka. bolehla kak yuka tolong cari nama...ahaks

bezbuddy- tq...kak yuka dan baby sihat2 jer..mudah2an firas jd anak yg berguna kepada agama, bangsa dan negara...

saiful- thanks

kak anie- yuka ingat nak cari nama yg pendek2 jer utk baby tu tp dh terpanjang la pulak...yuka mcm kak anie gak...sampai saat akhir pun dok harap dapat baby girl

EnHEar said...

cantik nama firas tu...
t nak paggil apa ni?

yuka said...

enhear- rasanya panggil firas..ataupun panggil adik je la..sebab abg dia dah di panggil baby

Iena farina said...

tahniah dpt org baru...nice name suke lah kak...sy takde baby boy lagi :)

LyNMafia80 said...

congrats moga sihat2 selalu (^_~)v

yuka said...

iena farina- kak yuka dah ada 3 boy...

lynmafia80-thanks

suffer8zine said...

wahhh nice kak, sekali lagi tahniah!

Terkini : Antara 10 Jam Tangan Termahal Di Dunia | Telefon Bimbit Paling Lasak Di Dunia | 10 Gunung Tertinggi Di Dunia.

bungakuning . said...

nama yg mempunyai maskduh baik2 . semoga menjadi anak yg membanggakan ibu bapa :)

nazirulhazwan~ said...

saya baru nak cdgkan pakai name saya. hehe:P

ummiross said...

@alhamdulillah nama yang indah dan maksudnya baik,moga dilimpahi keberkatan

kaki KARUT said...

sedap nm tu mak uda..
n tahniah..
hihi

yuka said...

suffer8zine- tq
bungakuning/ummiross- Insyaallah
nazirul hazwan- tunggu anak kak yuka yg ke-6 la baru ltk nama tu.hehehehe
kaki karut- tq...

oyuki said...

firas....sama nama permata hati kiter...nama permata hati saya Firas Rayyan.....