Tuesday, November 3, 2009

Beli Kereta Dapat PJK!!!

Hah?!! Biar betol ....tapi ianya memang betul sememangnya fakta dan bukan auta...aku pun pada mulanya sukar nak mempercayai berita yang paling sensasi dalam abad ini...tapi setelah diselidik ternya berita ini adalah benar tiada yang tidak benar melainkan benar ( masih terpengaruh dengan situasi di mahkamah semalam...hik3)...tapi untuk mendapa PJK tu ada syarat2nya juga...antaranya kereta yang hendak dibeli itu mestila a brand new car...keter secondhand tak layak. Syarat lain pulak mesti beli dalam tempoh yang tertentu...kenapa? masih tak percaya?... Kalau tak percaya korang boleh try sendiri...

Perkara pertama yang korang perlu buat ialah menempah kereta baru sekarang...kereta cap apa pun takper...kereta nasional ker, kereta kontinental ker waima kereta jepun sekalipun layak untuk mendapat PJK ini. Setelah dapat kereta itu korang cepat2 pergi buat pendaftaran di JPJ dan pastikan korang membuat pendaftaran menggunakan pendaftaran negeri Pulau Pinang...nescaya korang akan mendapat no pendaftaran PJK XXXX..... ingat tempoh masa terhad....hik3...jangan marah ha...

5 comments:

CikMin said...

wakakakak....lawak dimalam hari la ni ye...

yuka said...
This comment has been removed by the author.
yuka said...

cikmin- sajala dah takder modal lain nak wat entry

Kaseh said...

ahahhaha..noti.

yuka said...

kaseh- sesekali jd noti best gak...ahaks