Monday, May 11, 2009

Akibat Terlupa....

Pagi tadi aku dengar sinarfm. Topik pagi ni tentang akibat terlupa...ramaila yang menelepon dan sms cerita pengalaman masing2...aku pun ada gak pengalaman pasal terlupa ni...banyak sangat tapi aku tak rajin la nak tepon kak engku/sy dan krill tu... jadi kisah akibat terlupa ni aku nak kongsi dgn blog reader aku jer la...

Citer dier macam ni...3 tahun lepas aku keje di tepeng...boleh dikatakan tiap2 minggu aku and the family akan balik kg ( kg hubby aku ) dan bila balik kg pulak selagi tak lewat malam tak reti2 nak balik rumah sendiri...bukan kami jer, family ipar2 aku pun macam tu jugak. sekali tu seperti biasa kitorang balik kg...dan seperti biasa dah pukol 11 lebih baru nak bertolak balik ke tepeng..(nota: untuk makluman kg hubby tu di yan kedah) jarak tu hampir 200 km jugak la... since kitorang balik tengah2 malam macam tu semua pun pakai baju tido jer la termasukla aku yang pakai pijama ...tudung pun aku tak pakai sebab dah tgh mlm kan...saper la nak tengok sebab dok dlm keter ...yang hubby aku pulak lagi la sempoi pakai kain pelekat dengan baju pagoda jer...masa tu aku ni punya la mengantok rasa lambat betol nak sampai rumah aku tu...selalunyer kalau balik lewat macam tu takder lak rasa ngntok... bila dah sampai tepeng aku rasa teramatlah lega sebab dah terbayang-bayang katil dan tilam...bila hubby aku dah berenti keterkan baru kitorang sedar yang kunci rumah tertinggal kat kampung....adoilaaa masa tu hilang sumer rasa ngantok...takkan la nak patah balik ambik kunci malam tu jugak... kalau buat mcm tu maunyer suboh baru kami sampai semula kat tepeng...akhirnye malam tu terpaksa la kami tido hotel...hoteltu pulak dekat dgn rumah aku, lebih kurang 300meter ... sakit jer hati nampak rumah sendiri tp kene tido hotel...tapi yang memalukan tu bila kami nak check in dan check out dalam keadaan yang teramatla selebet...pakai baju tido jer... masa check in tu ok la jugak tengah malam takder org pun kat lobby tu...
Untuk haritu anak2 aku terpaksa la ponteng sekolah ( depa memang suka la bab ponteng2 ni)dan aku pulak kene la ambik cuti...ni semua akibat terlupa la.....

8 comments:

idahani said...

hahahaha...tergelak tegulink2 baca entri nieh...lepaih nie mang ler kena selalu ingat konci umah..

yuka said...

idahani-hehehe memang letihla masa tu... bayangkan pi hotel pakai baju tido jer... masa check out pun pakai baju tu jugak...hehehe

Jannah-Pipah said...

hua3
klakar la mak uda
ngee

yuka said...

Jannah-Pipah - pak uda punya pasal la tu, masa balikkg naik keter lain bila nak balik tepeng tukar keter lain pastu lupa nk ambik kunci dlm keter 1 lg...tak pasal jer kena tido kat hotel legenda inn tu...

sya said...

Gelak besau kak sya baca.. aduhai..

yuka said...

ksya- gelak besau eh? nak bg gelak lagi besau cuba bayangkan mak dengan anak check out dr hotel dengan baju tido yang bapak pulak pakai kain pelekat dgn baju pagoda jer...

Pnut said...

wakakakak lawaknye.eheheh boleh imagine, check in hotel dengan pakai baju tido..ehehehe...

pastu camner? patah balik amek kunci? atau pecahkan pintu je?

sy sbb tu kunci rumah mmg ada dlm keter sokmo..at least satu kunci, biasanya kunci spare sliding door

yuka said...

p-nut - lepas check-out tu kitorang balik kg semula... buang masa duit dan tenaga sungguh... mlm tu kitorang terpaksa tido hotel sbb hubby dah ngntok sgt tak leh nak drive... kunci rumah mg der dlm keter tp masa balik dr kg tu kitorang naik keter lain lupa nak ambik kunci dlm keter 1 lg...

moral of the story: lebih selamat kalau ada 1 keter jer....hehhee