Tuesday, January 20, 2009

Kejutan untuk CikMin

Jeng...jeng...jeng... sebenarnyer inilah perkara yang menyeronokkan berlaku on de way aku nak ke trengganu tu.. aku telah membuat kejutan kepada cikmin dengan menerjah kerumah beliau malam-malam hari... rasa macam nas ahmad yg dlm melodi tu pulak....ahaks. Aku tak bagi tau pun yang aku nak ke rumah dia tu. Kalau bagitau tak la nama kejutan kan... Lagipun aku sendiri pun pun lewat diberitahu oleh hubby nak ke ganu tu. kol 12 hari jumaat tu tetiba jer hubby ajak pegi. aku pun sepantas kilat.. eh lagi pantas dari kilat kot ( hehehe pinjam ayat kawan aku) siapkan baju2 aku dan hubby. bibik pulak siapkan baju anak2. Hubby aku tu senang jer bagitau nak pergi pastu dia relaks jer baca paper sambil tunggu kitorang siap kemas. barang keperluan dia semua aku yang cari dari berus gigi hingga ke spen*er pun akakkk jugak.....yang best tu bila dah setengah jam perjalanan baru hubby aku akan tanya "charger hp bawak tak? berus gigi bawak tak? spen*er bawak tak?" hrmmm too late ler bro... nasib baik dia ada bini yang efisyen macam aku ni taww. Sebelum kol 1 kitorang dah bertolak. aku ni pulak langsung tak tukar baju. pakai jer baju yg kt rumah tu. On de way tu kami singgah Tapah then ke Teluk Intan sebab hubby der keje sikit kat sana tu. Kol 5 baru selesai keje dia kt teluk intan tu.
Ada 2 sebab kenapa aku tak bagitau cikmin yang aku nak kerumah dia. sebab pertama nak buat surprise dan sebab ke 2 pulak takut nanti dah bagitau tetiba pelan bertukar la pulak. knowing my hubby tu dia suka tukar2 plan last minit. Itu pun masa kat teluk Intan dia dah berbelah bahagi nak ke trengganu ker nak ke KL.... Walaupun aku yg nak buat surprise kat cikmin tp aku risau gak takut nanti aku yg surprise sebab takder orang kat rumah dia... tak ke naya tu... kami sampai kat Bentong lebih kurang pukol 8 malam. first time tu aku pi bentong. susah jugak nak cari taman cikmin tu sebab kurang pencahayaan. tak berapa nampak tulisan kat papan tanda nama taman tu. tapi berkat ketabahan aku akhirnya sampai depan rumah cikmin. Lega rasa hati bila aku tgk kedua2 kenderaan cikmin ada depan rumah. Tapi aku tak la terus terjah rumah dia tu. Aku call dia tanya dia buat apa. pastu pura2 tanya hubby dia pegi meneger ker. padahal sah2 la aku tau hubby dia ada ahaks. pastu baru aku bagitau aku kat depan rumah dia. mulanya dia tak percaya. pastu baru dia suruh hubby dia kuar tengok... hehhehe. suka aku tau berjaya buat cikmin terkejut giler... mana la member tu tak terkejut sebab tgahri tu kami bersms elok jer aku masih kat sp... masa aku sampai tu cikmin tengah lipat kain depan tv. cepat2 member kutip2 semua baju tu simpan. kalau dapat ambik gambar masa tu kan best...hehehhe lama gak kami kat rumah dia tu. walaupun pi mengejut kami telah dijamu dengan yong tau fu yang sangat sedap.. perghh.. Len kali taknak buat surprise lagi lah. nak bagitau 2-3 hari awal barula cikmin boleh buat pizza, roti nasi, puding sensasi dan macam2 lagi lah... tak gitu cikmin? ekceli disambping kejutan itu ada lagi kejutan lain yang buat tapi tak menjadi la pulak. teknikal error kot. seminggu sebelum tu aku pos something kat cikmin tapi aku tak bagitau dia. patutnyer benda tu dah sampai tapi tak sampai ( aku rasa tak sampai sebab cikmin tak kata apa2 pun) maka aku terpaksa la bertanya dengan cikmin. memang takder pun katanya. korang nak tau lepas aku dah balik dari ganu baru benda tu sampai tau. agaknyer posmen tu sesat kot...
Itulah cerita yang aku rasa seronok sangat tu.
kat atas tu pic anak2 aku dan anak2 cikmin.

5 comments:

CikMin said...

hahahaha..yg suprise no 2 tu mmg x suprise la sbb dah tau..masa amik lam pos box tu..terasa la menda keras tu..dah agk la...hihihi...mmg terkuzut sgt2 tau yuka...agak2...klu yuka camner?

CikMin said...

pssst yuka...malu la nampak pinggan2 tu..free jek tau dpr..beli sosej 5peket dpt satu pinggan free...hehehe....

yuka said...

ekekeke yuka pun terkuzut gak macam tak percaya boleh sampai rumah cikmin tu.
Bab pinggan tu pulak tak kisah ler pinggan free ker pinggan mahal yang penting isi dalam pinggan tu. habis licin sehingga menjilat garfu... ahaks.

aNIe said...

Yuka...bagi surprise pun dpt makan yong tau fu yang sedap...kalau dah bagi tau awal2...mesti macam2 dpt makan....

yuka said...

kak aNIe - tu la rasa rugi pulak tak kasi tau awal2 kat cikmin. hehehe