Sunday, October 2, 2011

PMR 2011

Lusa PMR 2011 akan bermula...dah bersediakah anak-anak semua?

p/s: Anak nak peksa mak yang terseksa

28 comments:

kakngah said...

aku dah lepas hazab...
adam dah upsr & psra.. hihihi!! turn mak pak budak pmr lak... :P

yuka said...

kakngah- aku ni anak ramai. tiap2 tahun ada hazab exam ni. last year upsr. tahun ni pmr. next year upsr lagi...hadoii

syiela said...

syiela belum sampai turn lg.. yg sulung baru 5 thn...

selalunya camtu kan.. mak yg over risau compared anak2

gud luck tuk ank yuka

yuka said...

syiela- kak yuka pun mcm x percaya dah ada anak sebesar tu..rasa mcm sekejap jer..hehhe..tq yer

smilenajah93 said...

hi yuka ! :) follow me ;)

-Incek Fik- said...

Semoga adik² yang menduduki PMR pada tahun ini dapat meraih keputusan yang cemerlang.

Suka ayat last tu;

Anak nak peksa, mak yang terseksa.

* Takpa, jangan terseksa sampai bertukar jadik raksasa, lebih baik buat mee laksa, nanti jangan lupa bagi orang sini merasa...

yuka said...

smilenajah93- dah follow

Incek fik- amboii kita buat pantun 2 kerat dia buat pantun 4 kerat nooo

RAFIE HASSAN said...

dah lama tinggalkan PMR

RerameUngu said...

ekeke..bese la tu..kekadang anak2 cool steady je..mak ayah yg terlebih react eh..tp bese la tu..every parents want the best for their kids.:)

yuka said...

rerama- wah ada bakat jd parents yang baik ni..hehhe

suha said...

'anak anak yang periksa, mak yang terseksa'

selalu dengar makcik makcik cakap bila anak diorang exam. huu

ChaCha said...

btl kak..ade kwn...tp ank dia upsr...mak yang kalut lebih..anak dok rileks...huhu...

Hidayati said...

Bab anak yang exam mak yang seksa memang 100% betul. Seingat mamy dulu, mak mamy tak le sibuk sangat kalau mamy nak SRP ke nak SPM ke even nak STPM pun. Mungkin sebab dulu2 ibubapa hanya mengharapkan cikgu di sekolah semata-mata. La ni dunia dah berubah. Mamy ibarat guru besar kat rumah. Sapa tak ulangkaji.., mang kena. Yang si guru besar ni pon kena dok sekali ulangkaji ngan anak2. So gementar nak exam tu berjangkit kat si mamy ni.

yuka said...

suha- mcm ni la naluri seorang ibu. bapak depa relaks jer

chacha- betul tu. anak kak yuka pun relaks je pastu bila kita bising2 pandai lak kata jgn marah2 nanti dia stress langsung x bley peksa..hampehh je kan

hidayati- mamy dulu2 mak2 tak kalut sgt sebab kita semua time exam pulun baca buku tp bebudak sekarang ni macam x ambik kisah sgt tu yg kita kena main peranan lebih. tambahan sejak ada FB ni semua dah jadi ulat mukabuku

Budak Nakal said...

Ank mak pon ade yg amik PMR ker...wish GUD LUCK!

yuka said...

Budak Nakal- ada..anak sulong. tq yer

iKhRam said...

biasa tue..

adik saya tempoh hari
jawab UPSR..

satu family yg risau
abah, mak, abang dan kakak..

mudah2an boleh jawab semuanya..

p/s-terima kasih singgah blog saya..

dyanie said...

ohohoho doakn bjy la...
doa ibu doa yg makbul.. =)

Ungu Violet said...

all da bez...semoga berjaya..:)

yuka said...

ikram/dyanie/UV- tq yer semua

khairul said...

anak sy upsr thn depan..risau gak ni

stellaizz said...

nasib lom ada anak besor lg..klu idak mau ku x ttow mlm... :)

yuka said...

khairul - tahun dean kak yuka ada anak yg ambik upsr gak...sama2 kita risau nanti

stella- masanya akan tiba...hehhehe

era kecik said...

gud luck untuk budak yang peksa.. he he he

era singgah sini :)

nur qaseh said...

betul tu Yuka..ank akkpun baru lepas habis PMR, yg adiknya bru lps UPSR haritu, tggal yg kakak lak sorang lagi bln Nov ni SPM..hai..selagi x habis risau akk dibuatnya..harap2 semuanya berjaya..gud luck juga utk semua yg ambil exm thn ni..

yuka said...

era kecik - tq

nur qaseh- amboii akak lagi dasat yer sampai 3 org anak ambik peksa tahun ni. apa2 pun gudluck yer untuk anak2 akak...yuka dah merdeka..hehehe

noornazuha said...

belum ada anak...sob sob

yuka said...

noornazuha- sabar..masanyer akan tiba..hehhe