Wednesday, September 28, 2011

Peristiwa dan Berita

Hari ini aku nak berkongsi cerita lawak yang aku tgk kat FB kawan aku tu. Rasanya ramai dah penah baca benda ni. Cuma ada tambahan lawak dari komen2 kawan2 aku tu. jom kita tgk sesama:

Situasi sebenar: Seorang nenek pergi ke kedai, membeli ubi dan dilanggar beca lalu mati ditempat kejadian. Buletin Utama – “Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari” Harian Metro – “Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan” ... Utusan Malaysia – “Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?” Harakah – “Kami tiada beca” Malaysiakini – “Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah” Twitter @NajibRazak – “Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat” Blog Melayu paranoid – “Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca” Ibrahim Ali – “Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!” Pancaindera – “Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster.” Mastika – “Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi”


Yang tu apa yang kawan aku paste kat wall dia. laa ni meh kita tgk apa yang kawan2 dia komen:



    • Marziana Zain: teared up laughing out loud!
      16 hours ago · 
    • Gary Ng: This is so true about our news providers!!!!
      16 hours ago · 
    • Al Fishah: ape la...
      16 hours ago · 
    • Ismail Ibrahim: selamatkan nyawa nenek, myrelo sedia menghantar ubi anda dgn selamat
      16 hours ago ·  ·  2 people
    • Joanne Lee J.S.: hahahhaha
      16 hours ago · 
    • Isma Dasiuk: Hahahaha funny Mail! Hanya dengan satu klik, ubi akan dihantar kepada nenek dgn selamat. (promo for myrelo online nak launching soon nih lol)
      16 hours ago ·  ·  7 people
    • Nazifah Saad: Along, kami Ms mula2 bc post ni sebulan lps, punya gelak pch perut.. Tp itu la realitinya.. Kita kena pndai2 la timbang tara news yg kita bc/dgr..
      15 hours ago · 
    • Isma Dasiuk: baca 2, 3 kali.. tak habis gelak. haha. yup, there are many ways to skin a cat. exactly! my fav is Ibrahim Ali's. haha!
      15 hours ago · 
    • Noor Azwa Ismail: Me too like the one commented by Ibrahim Ali, lawak nak mampus
      15 hours ago · 
    • Azmeer Idrus: Bersamamu: di sebalik kisah ubi
      15 hours ago ·  ·  1 person
    • Azmeer Idrus: Karam Singh Walia : Bak kata pepatah, ada ubi ada batas, nasib nenek ubi perlu dibalas
      15 hours ago ·  ·  2 people
    • Zuraeda Ibrahim: LOL!!!
      15 hours ago · 
    • Howardz Yuen: Lol!!! Good one Isma.
      14 hours ago · 
    • Azman Ismail: Adoiii...sakit perut...;)
      13 hours ago · 
    • Eddie Adly Hussain: PapaGomo....PANAS!!!!!video terbaru ubi di Thailand.....
      13 hours ago · 
    • Isma Dasiuk: Craig's version-anwar Ibrahim comment on the incident: "there is no physical DNA evidence linking my sperm to the ubi"
      6 hours ago · 
    • Anita Salleh: versi nita : Innalilla Hiwainna Ilaihirojiun... sesungguhnya malaikat maut telah pun menjalankan kewajipannya....:)
      6 hours ago · 
    • yuka: lawakla ...
      6 hours ago · 
    • Craig Dasiuk: Spiritual adviser Nik Aziz commenting about the appropriate punishment under hudud law: "the trishaw driver should be tied to a tree and ubi'ed (stoned) to death"
      5 hours ago ·  ·  1 person
    • Mazlifa Md Daud: hahahaha.......lawak...lawak....
      5 hours ago · 
    • Mohd Shoeib creative....
      4 hours ago · 
    • Loh Siew Wai: Tis proves tat Malaysians r creative n resourceful people! Just from 1 source, v can find many ways to benefit from it... not limited to news only. N most important, v hv a good sense of humor!
      3 hours ago ·  ·  1 person
    • Hasrizal Fuad: da kelassss punya liputan...hihihihi
      2 hours ago · 

11 comments:

zulhilmi tempoyak said...

ahahahaha....

ni mak uda buat sndr ke..??

mmg paper ni plik2 sket reaksinya..

yuka said...

zulhilmi- yang ni mak uda mabik kt wall fb kawan. rasa mcm best tu yg share kt blog ni

♥Aien Najwa♥ said...

hahah..=D..
lawak pulak tajuk2 diorang..aiseyh....

yuka said...

aien- kreatif kan diorang tu

hana said...

ha.ha.ha.. kelakar giler....

syiela said...

hahahaha... pandai dorang olah :)

Sharifah Ma said...

Memang kreatif, ni kalau Mamat Khalid jumpa berita ni mesti dia nak buat cerita 'Hantu nenek balik kampung tanam ubi'.. hehe..

p!q4h b@guss said...

disebabkan ubi dgn nenek, macam2 keluaq..ahaha

sinar said...

hana/syiela- kreatif kepala hotak diorang tu kan. ada je idea nak komen

Sharifah Ma- hahaa..jom kita bgtau mamat khalid

p!q4h - itu baru nennek dgn ubi.belum masuk citer rompakan, bunuh dan lain2 tu

EyA edamanhatiku said...

lol hahahak but yg pling kejam lawaknya adakah bole mati d langgar beca..mati d tpat kejadian plak tu

naga said...

Lain kali ( kalau ada) suruh nenek tu makan ubi dulu..xixixi.