Monday, September 26, 2011

Lawak Pagi Senin


Pagi tadi kan seperti biasa aku and the family keluar rumah pukul 6.35am untuk hantar anak-anak aku ke destinasi masing-masing. 3 orang anak ke 3 buah sekolah yang berlainan dan yang baby ke rumah baby sitter. On the way tu kami singgah petronas sebab tangki minyak keter aku tu dah kering kontang. Dah 2 hari merah dah lampu kat dashboard tu. Oleh kerana kelam kabut nak keluar awal suami aku terlupa nak bawak dompet dia. Aku pulak memang jarang sangat la kuar pagi2 macam tu bawak dompet. Nak patah balik ke rumah takut lambat. Nasib baik la anak2 aku tu ada duit lebih sikit, maklumla kan baru lepas raya... tapi memang sikit je pun . Lepas kutip sorang sikit ditolak duit untuk belanja di sekolah maka dapat la rm14 hengget untuk isi minyak. 7 liter lebih la jugak.  kelakar kan. Korang bayangkan keter  macam kat atas tu isi minyak 14 hengget jer!!!

10 comments:

Naluri Ini said...

Perkh!! tu klu ikut2 spec tangki, klu naik bukit boleh mati enjin sbb minyak x support.. hahha..

yuka said...

naluri- tu yg isi jugak minyak walupun 14 hengget takut dah x sempat sampai sekolah. 2 haritu pun asyik lambat jer pi keje x sempat nak isi minyak. pagi td terpaksa la. tu pun lepas dah isi minyak lampu merah tu x padam gak.memang sikit bebor la yg ada dalam tu

kakngah said...

hahaha!! aku pernah tuang rm10 jek nok... nyonya shell tu pandang sinis ko..

ye la.. tak tuang kang tak sampai pulak ke bank. mmg betul2 tggl rm10 dlm poket...

Ya ALya said...

ok la tu......cam ya Rm 10 pun pernah gak isi.......tawakal je masa tu sampai ke tak ke tempat keja...........

yuka said...

kakngah- kngah ko tu kira ok lagi ada duit seploh hengget dalam poket. yang aku ni siap kutip duit anak2...huhuhu balik nanti kena gantila nampaknya

Ya ALya- hehehe kita serupa...tawakal je la kan

Ozzy Choc D'Luscious said...

hehhehe golak den sensorg baca lawak ni yuka

yuka said...

ozzy- kelam kabut punya pasal sampai x bwk dompet. mcm tu la keadaannya sejak bibik balik kampung. kucar kacir jadinya

Cikmin said...

tukang pam tu tak pandang sini ke?siap RM14 tu...hihi..

yuka said...

cikmin- tu la pasal kan...kalau rm15 tu lain la jugak. tapi memang yang tu jer bebudak tu mampu donate..hhehehe

Ila said...

kira oklah tu...hehehe