Thursday, September 17, 2009

Minggu terakhir puasa....

Rasanya macam baru jer kita berpuasa tiba-tiba Ramadhan dah sampai penghujung...sedeh la nak mengucapkan selamat tinggal kepada bulan Ramadhan ni kan....Bila dah akhir2 Ramadhan ni aku rasa aku jadi semakin malas nak masak...anak-anak aku (termasuk anak mak mertua aku tu) pulak semakin susah nak dikejutkan untuk bangun sahur... 4-5 kali kejut baru nak bergerak....


Semalam kami berbuka di KFC jer...aku ni sebenarnya bukan suka sgt pun kfc tapi tghari tu aku tengok budak2 pompuan yang tak bley puasa kt ofis tu mkn kfc tetiba jer aku jadi teringin... Lepas berbuka kami beli baju raya hb aku pulak...aku ingat dia nak recycle jer baju raya 3-4 tahun lepas yang juga kaler merah...rupa2nyer member tu pun nak beli baju baru jugak...so semalam hb aku beli sepasang baju melayu, sehelai t-shirt dan sehelai kemeja...



Dalam gambar tu menunjukkan promoter tu sdg iron baju raya suami aku...saja jer hb aku suh awek tu iron baju tu siap2...nanti xla teruk bibik aku tu nak iron kan...hik3

So persiapan kitorang hampir siapla...cuma kasut utk aku dan hb serta ebigurl jer belum dibeli...anak aku yg sulong tu xnak kasut raya ...sbb kasut yang sedia ada masih elok katanya... bagus2 bolehla masukkan bajet tu dalam peruntukan kasut mak dia pulak...ahaks...


kueh2 raya aku belum beli lg...aku cuma buat 1 jenis jer haritu...biskut cornflakes madu...kuih yang paling senang dalam dunia tu... Bibik aku pulak dengan rajinnya buat kuih sepit dan kuih tempeyek...jadi aku rasa nak beli 2-3 jenis lg cukup la...



Inilah rupa bentuk kuih raya yang aku buat tu... comel gak kan...sedap pulak tu...kalu tak aku yang puji kuih aku tu saper lg nak puji kan....

2 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

haah nampak sedap tu kak yuka....bak cuba eryn rase sebalang due jap...eryn punyer bt asik abis jerk neh..konpius jap...aku mkn ker balang tu yang makan neh?

yuka said...

aireen akak rasa kan kueh ko buat lg sedap tu cepat habis...kueh akak buat tu masih selamat balang tu tak boleh nk makan sbb akak dah sealed dgn selotape... balang ko tu ko sealed with the kiss jer tu yg cepat abis