Friday, May 13, 2011

BB Cream

Korang tau tak apa itu BB cream? woww terer la korang ni...sebenarnyakan sebelum ni aku taktau pun BB cream tu untuk apa....sekali tu masa tengok citer awan dania adala budak2 stewardess tiruan tu sebut pasal BB cream ni...depa kirim kat dania suruh beli benda tu kat korea...masa tu kan aku sangka BB cream tu untuk nenen...hehhehehe ..loklaq kan?
Nasib baik la baru2 ini ada kawan aku bagitau dia pakai BB cream. katanya sejak dia pakai BB cream tu ramai yang menegur kulit muka dia nampak cantik...hok alohh rupa2nya BB cream tu pakai kat muka....hahhaha
Sekarang aku pun dah mula pakai BB cream tu tapi bukanla brand yang macam kat atas tu...gambar kat atas tu aku cari dari google...brand yang aku pakai tak jumpa pulak kat google...

15 comments:

cikida said...

wahh,,best ea bb cream ni...

Anonymous said...

tambah berseri dan melepak la..

m!3yr4h_LolLy said...

kena try gak nie.. hihi

yuka said...

cikida- memang best pakai bb cream ni..muka npk licin..selamat mencuba..

anonymous- insyaAllah....hehhe
m!3yr4h- harus try...x rugi mencuba

NuSaNa NoSa 91 said...

xpernah dgr la plak sal BB cream ni.. =.=

puteraduyong said...

nak try la guna... :)

Syuxer said...

BB..untuk girl je ke??

yuka said...

Nusana nosa91 - BB cream ni benda baru dalam pasaran...kak yuka pun baru tau pasal benda ni..sebab tu nak share dgn kawan2 yang baca blog

puteraduyong- jangan la try nanti jadi jejaka gebu pulak...

syuxer- rasanya bb cream ni sesuai untuk gegirl jer...jangan kecik hati yer..hehhee

lagenda said...

Yuka pakai BB creame brand apa?

Liyana Zahim said...

BB cream bnyk jns.. Maybeline pon bru kuar kan BB cream.. Hek.. Sy pon xtau sgt psl BB cream tp BB cream ni salu skali nan foundation, concealer.. Cam astro.. Mcm2 ado haa.. Den tok tau sgtla.. Google la iyo.. Hohohohoh..

yuka said...

lagenda- yuka pakai brand elianto sebab kawan yuka yg rekemen guna brand tu...setakat ni yuka berpuas hati dengan hasilnya

Liyana zahim- yup mmg banyak ko peni yg ada BB cream ni... kak yuka guna elianto...

kakyon said...

jenama apa yg terbaik..

sinar said...

kak yon - yuka pun taktua nak komen jenama apa yg terbaik sebab belum guna yg lain. setakat ni berpuas hati dengan jenama yg yuka pakai sekarang iaitu elianto. dari segi harga pulak memang elianto ni antara yg termurah la. harga dia RM49 dan rm 59 ikut ada 2 jenis.

qellissa said...

BB cream ni popular gak skrg..kononnya utk nampak muka cam flawless lah gitu..kak Yuka pakai brand apa ye?ok tak bb cream tu?

yuka said...

qellissa- kak yuka pakai ellianto. ada 2 jenis. kak yuka pakai yang gold ( untuk kulit matang) harga dia rm59. untuk org2 muda boleh pakai yang biasa kot. yg tu harga dia rm 49..kak yuka rasa ok bb cream ni rasa mcm gebu sikti dari dulu...hehhe